„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Sporta bāžu uzturēšanu deleģēs DOC

No nākamā gada pašvaldības sporta bāžu uzturēšanu plānots deleģēt SIA “Daugavpils olimpiskais centrs” (DOC), „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Latvijas likumdošana ļauj nodot pašvaldības autonomo funkciju izpildi  kapitālsabiedrībai. DOC ir mūsdienīga, starptautiskiem standartiem atbilstoša sporta bāze, kurai ir uzkrāta liela pieredze kā sporta objektu uzturēšanā, tā arī dažāda līmeņa sacensību rīkošanā.

Tā kā sporta bāžu uzturēšanas funkcija tiks nodota vienam apsaimniekotājam, paredzams, ka efektīvāka būs arī finanšu un pasākumu organizēšanas kontrole.

Jautājumu par deleģēšanas un pārvaldīšanas līguma noslēgšanu ar DOC par pašvaldības sporta bāžu uzturēšanu izskatīts Daugavpils domes Finanšu komitejā. Izskatītais lēmumprojekts paredz noslēgt līgumu ar DOC par pašvaldības nekustamo īpašumu nodošanu pārvaldīšanā no 2022. gada 1. janvāra.

Īpašuma pārvaldīšanas departamentam tiks uzdots 2022. gadā veikt sporta bāžu novērtējumu ar mērķi ieguldīt šos nekustamos īpašumus DOC pamatkapitāla palielināšanai. Tādējādi palielināsies pašvaldībai piederošās kapitāla daļas un sasniegs vairāk nekā 50%.

Pārvaldīšanā Daugavpils olimpiskajam centram plānots nodot 16 sporta bāzes. Šobrīd sporta bāžu uzturēšanas funkciju pilda Daugavpils Sporta pārvalde.

Galīgo lēmumu jautājumā par deleģēšanas un pārvaldīšanas līguma noslēgšanu ar DOC par pašvaldības sporta bāžu uzturēšanu deputāti pieņems domes sēdē.