„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 14. maijs
Otrdiena
Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis
+10.7 °C
apmācies

Atsavinās gaisa pārvada būvniecības otrajai kārtai nepieciešamos privātīpašumus

Sākta Smiltenes--Smilšu ielas gaisa pārvada otrās kārtas būvniecībai nepieciešamo privātīpašumu atsavināšanas procedūra, preses konferencē Daugavpils pilsētas domē žurnālistus informēja domes priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Kononovs.

Pašvaldība savā pašreizējā sastāvā apzinās pārvada būvniecības iepriekšējā posmā pieļautās kļūdas. Tādēļ, lai izvairītos no to atkārtošanas, pārvada būvniecībai nepieciešamā īpašumu atsavināšanas jautājums tiks risināts ar katru privātpersonu atsevišķi.

Smiltenes--Smilšu ielas gaisa pārvada otrās kārtas būvniecības gaitā to paredzēts savienot ar Kandavas ielu. Projekta realizācijai plānots piesaistīt valsts un Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu. Lai to izdarītu, tiek strādāts ar valdību un ministrijām.

Lai arī vēl pagājušās gadsimta 80. gados plānotais projekts pagaidām ir realizēts tikai daļēji, tas jau ir apliecinājis šī objekta nepieciešamību. Pašreizējā situācijā gaisa pārvads ir funkcionāls no Smilšu un Kauņas ielas krustojuma līdz Piena kombināta mikrorajonam. Realizējot gaisa pārvada būvniecības otro kārtu, tiktu atslogota arī viena no galvenajām Daugavpils transporta artērijām -- 18. novembra iela.