„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 14. maijs
Otrdiena
Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis
+13.3 °C
daļēji mākoņains

Daugavpils sabiedriskajā transportā atcelta liela daļa braukšanas maksas atvieglojumu

Daugavpilī sabiedriskajā transportā atcelta liela daļa braukšanas maksas atvieglojumu, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Pamatojoties uz Ministru kabineta rīkojumā “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” noteikto, ka no 25. oktobra pašvaldības un sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzēji, kuri saņem dotācijas no pašvaldībām, nepiemēro braukšanas maksas atvieglojumus pilngadīgām personām, kurām nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, kā arī ņemot vērā to, ka no 21. oktobra līdz 14. novembrim noteikta prasība, ka pašvaldības un sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzēji, kuri saņem dotācijas no pašvaldībām, nepiemēro braukšanas maksas atvieglojumus, samazinās to personu loks, kas iepriekš saņēma šīs priekšrocības. Tagad tās ir pieejamas tikai I un II grupas invalīdiem, kā arī viņus pavadošām personām.

Sakarā ar to Daugavpils pilsētas domes sēdē pašvaldības deputāti pieņēma grozījumus saistošajos noteikumos "Braukšanas maksas atvieglojumi pilsētas sabiedriskajā transportā", "Braukšanas maksas atvieglojumi pilsētas sabiedriskajā transportā svētdienās, svētku dienās, pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkos, Starptautiskajā veco ļaužu dienā, Starptautiskajā Invalīdu dienā un pilsētas svētku laikā" un "Daugavpils pilsētas pašvaldības materiālais atbalsts mazaizsargātajām personām".

Saskaņā ar šiem grozījumiem, izņēmumi, kas atļauj izmantot braukšanas maksas atvieglojumus, attiecas uz Daugavpils Stropu pamatskolas -- attīstības centra audzēkņiem (no 25. oktobra) un uz pilsētas skolu 1.--3. klašu skolēniem (no 1. novembra). Atvieglojumi neattiecas uz personām ar III invaliditātes grupu.

Tajā pašā laikā, līdz 11. janvārim, tas ir, līdz ārkārtējās situācijas atcelšanai, ir atcelti visi iepriekšējie atvieglojumi braukšanai sabiedriskajā transportā svētdienās, pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkos, Starptautiskajā veco ļaužu dienā, Starptautiskajā Invalīdu dienā un pilsētas svētku laikā.

Uzņēmums "Daugavpils satiksme" jau ziņoja, ka nevar īstenot Ministru kabineta rīkojuma Nr. 720 punktu par vakcinēto un pārslimojošo personu sertifikātu pārbaudi, jo tam būtu nepieciešami ievērojami finanšu un cilvēkresursi: papildu finansējums 146 674 eiro apmērā nepieciešamo ierīču iegādei, kā arī 71 cilvēka pieņemšanai darbā -- otrie konduktori, kas pārbaudītu QR kodus un ID.

Saistībā ar mājsēdi, kas ilgs līdz 15. novembrim, un komandantstundas ieviešanu no pl. 20.00 līdz 5.00, uzņēmums "Daugavpils satiksme" informē, ka sabiedriskais transports pilsētā pagaidām kursēs atbilstoši ierastajam grafikam. Tuvākajās dienās izmaiņas nav gaidāmas, taču tiks veikta pasažieru plūsmas analīze un pēc tam atsevišķi reisi tiks atcelti.

"Daugavpils satiksme" pārskatīs autobusu un tramvaju kustības sarakstu, ņemot vērā dažādu pilsētas uzņēmumu darbinieku vēlās darba maiņas, kad cilvēki atgriežas mājās ar sabiedrisko transportu.

Pilsētas sabiedriskā transporta salonos drīkst atrasties ne vairāk par 50% no noteiktā pasažieru skaita, reģionālajos maršrutos -- 80%.