„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 14. maijs
Otrdiena
Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis
+17.4 °C
daļēji mākoņains

AS „Daugavpils satiksme” autobusu parku papildinās 20 jauni autobusi

Ar Kohēzijas fonda atbalstu nākamgad rudenī AS „Daugavpils satiksme” autobusu parks tiks papildināts ar 20 jauniem videi draudzīgiem “Scania” autobusiem, kas kā degvielu izmanto saspiesto dabasgāzi.

Daugavpils pilsētas pašvaldībā “Latgales Laiku” informēja, ka Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) noraidījis citu iepirkuma konkursa dalībnieku sūdzības un atļāvis noslēgt līgumu ar personu apvienību “Scania Baltic”. Līdz ar to iepirkuma procedūra ir nonākusi noslēguma stadijā.

Jauno autobusu piegādes kopējā summa ir 4,9 miljoni eiro. Vēl 100 000 eiro tiks tērēti materiāliem autobusu uzturēšanai, tostarp arī testēšanas aprīkojumam. Papildu autobusu iegādei AS "Daugavpils satiksme" plāno izveidot saspiestās dabasgāzes uzpildes staciju Kārklu ielā 24, kas apkalpos jauno, videi draudzīgo transportu.

Jauno ar saspiesto dabasgāzi darbināmo autobusu iegādes projektu finansē Eiropas Savienības Kohēzijas fonds specifiskā atbalsta mērķa "Attīstīt videi draudzīgu sabiedriskā transporta infrastruktūru" ietvaros.