„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

RFS Daugavpilī izcīna čempionu titulu, "Daugavpils" turnīru noslēdz 6. vietā

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas meistarsacīkšu pēdējā kārtā Daugavpilī, pārspējot BFC „Daugavpils” ar rezultātu 2:0, RFS pirmoreiz kluba vēsturē kļuva izcīnīja čempionu titulu. BFC „Daugavpils” turnīru noslēdza 6. vietā.

Spēle, kas lietainā un vējainā laikā norisinājās stadionā  "Celtnieks", aizritēja ar jūtamu RFS pārsvaru. Astotajā minūtē vārtus viesu labā guva Andrejs Iličs. Spēles 35. minūtē pēc stūra sitiena RFS spēlētājs Emersons Santana Deusleisāns vēlreiz ieraidīja bumbu „Daugavpils” vārtos, taču tiesneši fiksēja aizmuguri un vārtu guvums netika ieskaitīts. Viesu pārsvaru spēles 44. minūtē dubultoja Tomašs Šimkovičs.

Arī spēles otrajā puslaikā RFS futbolistiem bija vairākas labas iespējas gūt vārtus, un tikai pateicoties Daugavpils futbolistu pašaizliedzīgajai cīņai un nelielām neprecizitātēm sitienos rezultāts uz tablo saglabājās nemainīgs.

Spēles 71. minūtē pēc standartsituācijas izspēles atlēkušo bumbu RFS vārtos raidīja Valērijs Lizunovs. Diemžēl arī šoreiz tiesneši fiksēja aizmuguri un vārti netika ieskaitīti.

Pirms pēdējās kārtas līderi RFS un vicelīderi "Valmieru" šķīra divi punkti. Valmieriešiem titula izcīnīšanai obligāti vajadzēja uzvaru, cerot, ka RFS neizcīnīs uzvaru Daugavpilī. Ja abas komandas finišētu ar vienādu punktu skaitu, titulu iegūtu "Valmiera", kas savstarpējās cīņās bija iekrājusi vairāk punktu -- 5:3. Taču šāds scenārijs nepiepildījās.

Savukārt „Liepāja” Jūrmalā, ar 1:0 pārspējot vietējo „Spartaku”, nodrošināja sev Latvijas futbola virslīgas čempionāta bronzas godalgas.