„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 14. maijs
Otrdiena
Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis
+10.6 °C
apmācies

Zemes gabalu pilsētas centrā iemainīs pret sanatoriju „Mežciems”

Zemes gabalu 344 kvadrātmetru platībā pilsētas centrā, Cietokšņa ielā 60c, pašvaldība plāno iemainīt pret zemes gabalu, uz kura atrodas bijusī sanatorija „Mežciems”, preses konferencē Daugavpils pilsētas domē žurnālistiem pauda domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Pašvaldība ir vienojusies ar īpašnieku, ka pilsēta par visu īpašumu Mežciemā samaksās 10 000 eiro iepriekš prasīto 330 000 eiro vietā. Šos 10 000 eiro pašvaldība samaksās nevis naudā, bet gan ar zemes gabalu Cietokšņa ielā 60c, kuru iepriekšējā domes vadība centās notirgot izsolē par 9000 eiro.

Tādējādi pēc aptuveni 30 gadiem sanatorija "Mežciems" atgriezīsies pašvaldības īpašumā un sāksies darbs pie objekta attīstības plāna izstādes, teritorijas un ēku sakārtošanas un pakalpojumu klāsta izvērtēšanas, kurus šeit varētu saņemt nākotnē.

Sanatorija „Mežciems” ir teju vesels pilsētas mikrorajons, par kura nonākšanu atpakaļ pašvaldības īpašumā iepriekš laikam maz kurš cerēja. Tagad var sākties darbs pie objekta atdzimšanas. Sanatorijas „Mežciems” kompleksa kopējā platība ir 5,6 hektāri, tajā ietilpst galvenais korpuss, kura kopējā platība ir 1433 kvadrātmetru un teju 20 ķieģeļu, mūra un koka ēkas.

Pašlaik tiek izskatīti vairāki varianti teritorijas izmantošanai un attīstībai. Te atrodas 580 metru dziļš dziednieciskā minerālūdens dziļurbums. Sanatorija „Mežciems” attīstīšanas idejas autori uzskata, ka ēku kompleksa plānojums un konfigurācija ir pielāgojama jebkurai komerciālai darbībai, sākot ar medicīnas centra izveidi līdz sabiedriskās nozīmes un tūrisma objektu iekārtošanai.