„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+0.4 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpils reģionālajā slimnīcā nedrīkstēs strādāt 95 darbinieki

No 15. novembra Daugavpils reģionālajā slimnīcā nedrīkstēs strādāt 95 darbinieki, kas nebūs saņēmuši 1. vakcinācijas injekciju vai tiem nebūs derīga pārslimošanas sertifikāta, lielākoties medmāsas, māsu palīgi un tehniskie darbinieki, Daugavpils sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sēdē ziņoja ārstniecības iestādes vadītājs Grigorijs Semjonovs.

Daugavpils pilsētas pašvaldībā “Latgales Laiku” informēja, ka Daugavpils sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sēdē tika meklēti risinājumi nodarbināto krīzei Daugavpils reģionālajā slimnīcā. Grigorijs Semjonovs pastāstīja, ka patlaban darbinieku vakcinācija ārstniecības iestādē notiek ļoti intensīvi, taču pēc 15. novembra pildīt darba pienākumus drīkstēs tikai tie darbinieki, kuriem ir sadarbspējīgs “Covid-19” vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts. Strādāt nedrīkstēs tie darbinieki, kas nebūs saņēmuši vismaz 1. vakcinācijas injekciju.

Lai nodrošinātu medicīnisko pakalpojumu sniegšanu slimnīcā, tiek pārskatīti esošo darbinieku grafiki un vairākas sertificētas māsas novirzītas  no Centra poliklīnikas kas, savukārt, ierobežos ambulatoro pakalpojumu sniegšanu. Lai mazinātu medicīnas darbinieku trūkumu, tiek uzrunāti arī Daugavpils Universitātes Medicīnas koledžas studenti.

Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš pauda gatavību sniegt atbalstu ārstniecības iestādei, nosūtot turp strādāt arī brīvprātīgos pašvaldības iestāžu darbiniekus ar nepieciešamajām iemaņām. „Daugavpils pašvaldībai ir pietiekami liela kapacitāte, lai tiktu galā ar šo uzdevumu. Ļoti daudzi jau ir pauduši gatavību palīdzēt. Tādā veidā Daugavpils kārtējo reizi parāda savu vienotību mērķa sasniegšanai, lai DRS turpinātu strādāt, sniegt pakalpojumus un palīdzību visa reģiona iedzīvotājiem,” uzsvēra pašvaldības vadītājs.

Daugavpils Universitātes Medicīnas koledžas direktore un Daugavpils domes deputāte Līvija Jankovska apliecināja, ka mācību iestāde no savas puses aktīvi iesaistīsies studentu uzrunāšanā un sniegs iespējamo atbalstu.