„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 15. maijs
Trešdiena
Airita, Arita, Sofija, Taiga
+8.3 °C
daļēji mākoņains

Apkures tarifs Daugavpilī pieaugs teju trīs reizes

Pašvaldības akciju sabiedrība "Daugavpils siltumtīkli" iesniegusi apstiprināšanai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK) jaunu siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu, kurš paredz pakalpojuma sadārdzināšanos par 169,5%.

Patlaban maksa par siltumenerģijas apgādes pakalpojumu ir 56,96 eiro par megavatstundu (eiro/MWh). Jaunais tarifs paredz, ka klientiem par izlietoto siltumenerģiju turpmāk būs jāmaksā 153,52 eiro/MWh.

Tarifa izmaiņas pašvaldības akciju sabiedrības "Daugavpils siltumtīkli" administrācijā pamato ar kraso kurināmā (dabasgāzes) maksas pieaugumu pasaules biržās.

Apstiprināšanai piedāvātais jaunais siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifs ir aprēķināts saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apstiprināto metodiku par siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķināšanu.

Iepazīties ar sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja piedāvāto tarifu un tā pamatojumā ietverto vispārpieejamo informāciju, kā arī sniegt savus priekšlikumus un ieteikumus par piedāvāto tarifu projektu lietotāji var PAS "Daugavpils siltumtīkli" administrācijā, iepriekš sazinoties ar uzņēmuma valdes locekli, kā arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai.

Paredzams, ka jaunais siltumapgādes tarifs stāsies spēkā no 1. februāra.