„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 6. maijs
Pirmdiena
Didzis, Gaidis
+8.0 °C
apmācies

Izskata iespēju veidot Daugavpilī vienotu sporta skolu

Atbildīgajām amatpersonām ir uzdots izskatīt iespēju atgriezties pie iepriekšējā modeļa, kad visas sporta skolas Daugavpilī bija vienotas, preses konferencē Daugavpils pilsētas domē žurnālistiem atzina domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Izmaiņas sporta skolu jomā Daugavpilī ir nepieciešamas, jo pašreizējais četrām sporta skolām administratīvais aparāts ir gana liels un rada lielu slogu pašvaldības budžetam.

Daugavpils sporta bāzes patlaban ir nodotas apsaimniekošanai Daugavpils Olimpiskajam centram. Pašlaik tiek domāts par Sporta pārvaldes nākotni un iespējams nākotnē par sporta bāžu uzturēšanu varētu būt atbildīgas skolas kopā ar Sporta pārvaldi. Patlaban tiek gaidīti piedāvājumi no atbildīgajām personām.

Tuvākajā laikā Sporta pārvalde tiks pārcelta uz Kandavas ielu, kur atradās vēsturiski, lai stiprinātu pārvaldi, kā arī palīdzētu Centra vidusskolai uzņemt jaunus audzēkņus.

Tā kā patlaban ir gana daudz dažādu mājasdarbu, runāt par Sporta pārvaldes vadības iecelšanu amatos pēc pašvaldības vadītāja domām esot pāragri.

Savukārt trenažieru zāli Sporta kompleksā Kandavas ielā ir plānots saglabāt, jo tā vēsturiski tikusi izmantota šīm vajadzībām, „Latgales Laikam” atzina Andrejs Elksniņš. To saviem treniņiem izmanto arī sporta skolas audzēkņi. Vēl jo vairāk, no Daugavpils Olimpiskā centra tiek gaidīti uzlabojumi.