„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 13. maijs
Pirmdiena
Ira, Iraīda, Irēna, Irīna
+5.2 °C
daļēji mākoņains

Noslēdzies SIA “Daugavpils lidosta” likvidācijas process

Šonedēļ no Latvijas Uzņēmumu reģistra komercreģistra tika izslēgta SIA „Daugavpils lidosta”. Tādējādi ir noslēdzies minētā uzņēmuma likvidācijas process, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Lēmumu par pašvaldības kapitālsabiedrības SIA “Daugavpils lidosta” darbības izbeigšanu un likvidācijas procesa uzsākšanu Daugavpils pilsētas domes deputāti pieņēma pērn jūlijā. Minētā lēmums pieņemšana tika pamatota ar nolūku optimizētu pašvaldības kapitālsabiedrību darbību un sekmētu pašvaldības finanšu līdzekļu ekonomiju.

Līdz ar uzņēmumu likvidēts arī SIA “Daugavpils lidosta” valdes locekļa amats. Lidostas projektu attīstīt tiesīgs pašvaldības Attīstības departaments bez papildu štata vietām un atsevišķas kapitālsabiedrības izveidošanas.

SIA “Daugavpils lidosta” īpašumā esošā manta, kas nebija nepieciešama kreditoru prasījumu apmierināšanai, nodota Daugavpils pilsētas pašvaldībai.

Pirms lemt par SIA “Daugavpils lidosta” darbības izbeigšanu, domes deputāti apstiprināja lēmumprojektu par investīciju projekta “Būvprojekta izstrāde objektā “Daugavpils lidlauka un piegulošās teritorijas attīstība Lidostas ielā 4, Lociki, Naujenes pagastā, Daugavpils novadā”” īstenošanas apturēšanu.

Šis lēmums tika pamatots ar to, ka Daugavpilij patlaban nav pieejams nepieciešamais finansējums starptautiskās, reģionālās lidostas būvniecībai, kā arī domei pašlaik trūkst informācijas par lidostas “Daugavpils” gaisa potenciālo satiksmes vadības pakalpojumu sniedzēju.

Nopietnu konkurenci Daugavpils lidlauka attīstībā rada jau esošie civilās aviācijas lidlauki Baltijas reģionā. Lidostas attīstību Daugavpilī kavē arī atbilstoši izglītota darbaspēka trūkums.

Daugavpils pilsētas pašvaldība līdz šim vairākkārt ir mēģinājusi attīstīt Daugavpils lidlauku, tomēr pagaidām tas nav izdevies. Viens no iemesliem tam ir ierobežotas iespējas piesaistīt Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu lidlauka investīciju izmaksu finansēšanai, kā arī lidlauka lielās ekspluatācijas un uzturēšanas izmaksas, salīdzinājumā ar tā radīto finanšu atdevi un ekonomisko ietekmi.