„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Sāk aptrūkties nauda skolēnu ēdināšanai

No personām, kas nodarbojas ar skolēnu ēdināšanu Daugavpils izglītības iestādēs, sākusi ienākt informācija par to, ka šīm vajadzībām paredzētais finansējums -- 1,42 eiro vienam skolēnam, ir kļuvis nepietiekams. Iemesls tam ir straujais produktu cenu kāpumu, kā arī citu izmaksu palielināšanās.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aleksejs Vasiļjevs, raksturojot šo situāciju, preses konferencē žurnālistiem atzina, ka pašvaldībā zina par šo problēmu. Tā kā šī problēma skar visus skolēnus, šis ir viens no aktuālākajiem jautājumiem, kuru pašvaldībai patlaban nākas risināt.

Vēl pavisam nesen tika apstiprināts pašvaldības šī gada budžets. Tajā skolēnu ēdināšanai paredzētā naudas summa ir tieši 1,42 eiro vienam skolēnam. Lai šo skaitli mainītu, nepieciešams rast papildu līdzekļus un veikt grozījumus budžetā. Turklāt šīm vajadzībām ir nepieciešami ne pieci, ne desmit un pat ne 100 000 eiro, bet gan daudz lielāki līdzekļi, skaidroja pašvaldības vadītāja vietnieks.

Situāciju būtiski sarežģī tas, ka līdz ar ieilgušo enerģētisko krīzi, ko izraisījusi būtiska kurināmā -- dabasgāzes sadārdzināšanās, pašvaldība lielus līdzekļus ir iztērējusi, lai nepieļautu dramatisku apkures un citu komunālo maksājumu rēķinu pieaugumu, tādējādi izlietojot praktiski visas savas papildu finansēšanas iespējas.

Neskatoties uz visu iepriekš minēto, šis jautājums tiks risināts. Tiek veidota darba grupa un, lai panāktu šī jautājuma virzību, būs nepieciešams laiks -- vismaz nedēļa vai pusotra, jo minēto jautājumu nepieciešams izdiskutēt no dažādiem aspektiem, sākot no politiskā un beidzot ar finansiālo, skaidroja Aleksejs Vasiļjevs.

Komentāri

06.04.2022 19:03
Adel
Berni nedrikst dzivot badaa..tijai tapec ka pasaules puramida ir sajukysi i prataa..aiz alkatibas varaskares un launuma...