„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Anastasija Kravčenoka: "Nepasniedza medaļu -- man tik žēl, ka gribas raudāt"

Kā jau ziņots, daugavpiliete Anastasija Kravčenoka un jūrmalniece Tīna Graudiņa "Beach Pro" tūres pirmajā "Elite 16" posmā pludmales volejbolā, kurā spēlē 16 reitinga labākās komandas, izcīnīja otro vietu. Šis ir otrs svarīgākais Latvijas pludmales volejbolistu panākums pēc ceturtās vietas Tokijas olimpiskajās spēlēs. Pēc sacensībām „Latgales Laika” reportieris sazinājās ar Anastasiju Kravčenoka un uzdeva dažus jautājumus.

-- Kā jūs vērtējat šo turnīru?

-- Katrs turnīrs ir savā ziņā grūts, bet šis bija īpaši smags, jo tajā piedalījās 16 pasaules spēcīgākās komandas pēc tā brīža reitinga. Mums bija diezgan augsts -- astotais numurs, bet šādā turnīrā tas nenozīmē pilnīgi neko. Mēs izkļuvām no grupas, tikai par vienu punktu apsteidzot konkurentes. Ceturtdaļfināla spēlē ar amerikānietēm ļoti viegli uzvarējām pirmo setu un gandrīz zaudējām otro. Jāteic, ka mums tomēr veicās. Neskatoties uz rezultātu, pusfināla spēle pret brazīliešu duetu izvērtās smaga. Kas notika finālā, kāpēc nospēlējām tik slikti? Grūti tā uzreiz pateikt. Varbūt nogurums ietekmēja, iespējams, izdegām emocionāli, bet, visticamāk, -- viss kopā. Taču mums vēl ar komandas biedreni un treneriem viss jāizanalizē un jāizdara secinājumi, lai turpmāk šādas kļūdas nepieļautu. Tomēr, neskatoties uz to, esam ļoti apmierinātas ar sasniegto rezultātu. Protams, ka cerējām parādīt savu labāko sniegumu, gūt labu rezultātu. Tam bija priekšnoteikumi. Pēdējos četros turnīros konsekventi esam iekļuvušas pusfinālā. Šāda stabilitāte daudz ko apliecina un noteikti nes rezultātus. Tomēr man nav tik sāpīgs zaudējums finālā, cik tas, ka mums netika pasniegtas medaļas. Kāpēc tā -- nezinu. Jautāju organizatoriem, bet viņi tikai raustīja plecus un atbildēja, ka paši neko nesaprot. Iespējams, noticis kāds pārpratums. Bet šī ir mana pirmā FIVB medaļa! Es to tik ļoti gribēju, bet mums tās nepasniedza! Un arī kausu iedeva vienu uz divām. Vai mums vajadzētu to tagad pārzāģēt uz pusēm? Tā visa dēļ gribas raudāt. Kā es tagad kādam pierādīšu, ka izcīnīju sudraba medaļu prestižākā turnīra posmā?

Tas tiešām ir nesaprotams FIVB un citu tik augsta līmeņa turnīra rīkotāju žests. Galu galā doma bija, kā mēdz teikt, atdalīt graudus no pelavām, proti, nesapulcināt vienā turnīrā acīmredzami vājas komandas ar labākajām komandām pasaulē. Atliek cerēt, ka šis pārpratums tiks novērsts un sportisti saņems izcīnītās medaļas.

Anastasija pastāstīja, kur un kā gatavojusies šim turnīram.

Treniņnometne Anastasijai sākās 12. februārī Losandželosā Hermosa pludmalē. Tajā piedalījās Anastasija, Tīna, galvenais treneris Gustavo Ročs, viņa asistents Pompilio Merkadante un fiziskās sagatavotības treneris Andris Eikens.

Sportiste pastāstīja, ka sākotnēji viņa vēlējusies īrēt mājokli Losandželosā, taču tas viņai izrādījies pārāk dārgi. Tāpēc tas tika atrasts Eņģeļu pilsētas priekšpilsētā. Katru dienu uz mājām bija jābrauc 40 minūtes vienā un otrā virzienā, taču tas bija daudz lētāk nekā īrēt dzīvokli Losandželosā.

Anastasija trenējās piecas dienas nedēļā, taču lielākoties bez Tīnas, kurai vēl bija pienākumi arī pret NCAA čempioni Losandželosas USC. Turklāt Tīna joprojām studē koledžā.

Pēc Anastasijas teiktā, viņas partnere uz koptreniņu ieradās tikai divas reizes nedēļā. Protams, daugavpiliete nebija ar to mierā. Bet, kā atzīmēja A. Kravčenoka, labāk tā, nekā palikt pavisam bez treniņu partneres. Par laimi, sparinga partneres bija citas pludmales volejbolistes, kuras atradās treniņnometnē. Turklāt Anastasijai kā pāriniece palīdzēja USC otrā trenere Lorela Vīvere un Tokijas olimpisko spēļu dalībniece itāliete Viktorija Orsi-Tota.

Starptautiskā Volejbola federācija publicējusi jaunu pludmales volejbola komandu rangu. Sieviešu reitingā Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa pakāpušās uz rekordaugsto septīto vietu (3220 punkti).

Tiesa, pasaules rangs elites līmeņa komandām neko nenozīmē. Daudz svarīgāks ir „entry” rangs, pēc kura viens vai otrs duets „Beach Pro” turnīros uzreiz iekļūst pamatturnīrā.

Šajā šobrīd svarīgākajā vērtējumā Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa ar 2220 punktiem ieņem otro vietu. Saprotams, ka pirmajā vietā ir pasaules sērijas pirmās kārtas uzvarētājas Nīderlandes pludmales volejbolistes Katja Stama un Raisa Šona -- 2500 punkti.