„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+8.2 °C
apmācies

„Lokomotiv” atkal uzvar!

Noslēgušās Polijas Otrās spīdveja līgas kārtējās sacensības. Šoreiz „Lokomotiv” savā trekā sacentās ar Žešovas klubu. Viss beidzās ar Daugavpils komandas uzvaru, taču to izcīnīt nebija viegli. Par to liecina rezultāts -- 47:42.

Neskatoties uz to, ka „Texom Stal” šobrīd atrodas pēdējā vietā, komandai ir lielas ambīcijas. Tā plāno atgriezties Pirmajā līgā. Arī sastāvs ir iespaidīgs. Meistarīgajiem leģionāriem un vietējiem spīdvejistiem ir liela sacensību pieredze Polijas līgās. Un, kad tika paziņots provizoriskais sastāvs, bija skaidrs, ka sacīkstes nebūs vieglas.

Žešovas komandu Daugavpilī pārstāvēja Huberts Lengoviks, Pāvels Mesencs, Eduards Krčmars, Dāvids Lamparts, Kevins Volberts, Markuss Birkemoss un Mateušs Meihers. Ar viņiem sacentās Renē Bahs, Daniils Kolodinskis, Niks Moriss, Adams Eliss, Jevgeņijs Kostigovs, Ričards Ansviesulis un Ernests Matjušonoks. Jāatzīmē, ka divi Latvijas sportisti šoreiz nebija savā labākajā formā. Ceturtdienas treniņā krita trīs -- Puodžuks, Kostigovs un Ansviesulis. Visi guva dažāda smaguma traumas. Lūzumu nebija, bet dažkārt arī parasts sasitums var ietekmēt braukšanas kvalitāti. Tā bija arī šoreiz.

Sacensību pirmajā braucienā rezultāts bija neizšķirts, to lieliski aizvadīja Huberts Lengoviks. Otrais finišēja Renē Bahs, bet trešais Niks Moriss. Līdzjutēji cerēja uz uzvaru junioru sacensībās, taču šoreiz viņu cerībām nebija lemts piepildīties. Birkemosam padevās lielisks starts un viņš ieguva pārsvaru, atraujoties no „Lokomotiv” spīdvejistiem. Turklāt kļūdījās Ansviesulis, kurš aizķēra Matjušunoka motocikla aizmugurējo riteni. Rezultātā Ričards nokrita un tika izslēgts no atkārtotā brauciena. Turklāt šis kritiens negatīvi ietekmēja viņa turpmākos startus. Matjušonoks ļoti veiksmīgi startēja atkārtotajā braucienā. Līdzjutēji gavilēja. Trešajā braucienā uzvarēja Daugavpils komanda -- 4:2. Adams Eliss lieliski tika galā ar savu uzdevumu. Savukārt Jevgeņijs šoreiz finišēja trešais, otro pozīciju zaudējot Mesencam. Līdzjutēji vēl nebija beiguši līksmot, kad viesi jau atguva divus punktus. Daniils Kolodinskis mēģināja apdzīt pieredzējušāko Lampartu, taču nesekmīgi, bet Ansviesulis netika galā ar Birkemosu.

Piektajā braucienā atkal izglāba „Lokomotiv” leģionāri Niks Moriss un Adams Eliss, kopā izcīnot četrus punktus. Taču tad atkal sekoja zaudējums, un šoreiz tas jau bija nozīmīgāks -- 1:5. Rezultāts varēja būt citāds, ja jaunais Matjušonoks nebūtu nokritis. Viņš ātri reaģēja un nostūma no treka tehniku, taču Jevgeņijs Kostigovs tomēr palaida garām iespēju tikt izdevīgākā pozīcijā. Toties septītajā braucienā piecus punktus izcīnīja Latvijas komandas pārstāvji. Teicami startēja Daniils Kolodinskis un Renē Bahs.

Astotajā braucienā Kostigovs un Ansviesulis nespēja tikt galā ar Lampartu, šoreiz – neizšķirts rezultāts. Devītajā startē pirmais finišēja Mesencs, viņam sekoja Bahs un Kolodinskis. Taču izšķirošie bija nākamie divi braucieni. Desmitais noslēdzās ar pārliecinošu „Lokomotiv” pārstāvju -- Elisa un Morisa -- uzvaru. Savukārt vienpadsmitajā Bahs bija pirmais, bet Moriss -- trešais. Situācija nedaudz mainījās, kad divpadsmitajā braucienā viens juniors nomainīja otro. Precīzāk -- Meihera vietā brauca Birkemoss, kurš lieliski paveica savu uzdevumu. Varēja būt neizšķirts, bet pieredzes trūkuma dēļ Matjušonoks beigās palaida priekšā Mesencu, bet Moriss bija otrais. Trīspadsmitais brauciens piekto reizi šajās sacīkstēs noslēdzās neizšķirti. Kostigovs un Kolodinskis nespēja tikt galā ar Lampartu.

Pirms fināla rezerve bija seši punkti. Bija svarīgi vismaz vienā no diviem braucieniem izcīnīt neizšķirtu, un tad uzvara būtu "Lokomotiv" kontā. Un Nikam Morisam tas izdevās četrpadsmitajā braucienā. Tiesa, viņš to paveica vienatnē. Jevgeņijs Kostigovs nokrita un ar mača tiesneša Rafala Kobaka lēmumu tika izslēgts. Atkārtotajā braucienā Moriss apsteidza visus sāncenšus – Lengoviku un Birkemosu, izcīnot trīs punktus. Sacensību iznākums jau bija skaidrs -- jebkurā gadījumā bija uzvarējuši treka saimnieki. Taču fināla braucienā sportisti izgāja uz starta pat trīs reizes. Vispirms Eliss tika izraidīts par uz otro „nozagto startu”. Pēc tam atkārtotajā braucienā otrajā līkumā nokrita Mesencs, kurš arī tika izslēgts no sacensībām kā tā apturēšanas vaininieks. Un tikai trešajā reizē izdevās pabeigt sacensības. Pirmais bija Lamparts, pēc tam Bahs. Kopējais rezultāts 47:42 Daugavpils komandas labā.

Jāatzīmē, ka dienu iepriekš Vācijā notika Eiropas individuālā spīdveja čempionāta pirmā kvalifikācijas kārta, kurā startēja Latvijas spīdvejists Oļegs Mihailovs. Taču nav nekā, kas iepriecinātu fanus. Ieņemot tikai devīto vietu, mūsu sportists zaudēja iespēju turpināt cīņu.

Turklāt 30. aprīlī tika aizvadīts pirmais „Grand Prix” pasaules seriāla posms. Uzvaru izcīnīja poļu sportists Bartošs Zmarzliks. Otrais bija viņa tautietis Macejs Janovskis, bet trešais -- dānis Mikels Mihelsens.