„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. jūlijs
Sestdiena
Dita, Dite, Marta
+14.9 °C
daži mākoņi

Negadījumu, kurā cieta deviņus gadus veca meitene, komentē atturīgi

Lai nemaldinātu sabiedrību, jo ir daudz neskaidru jautājumu, pirms dažām nedēļām notikušo ceļu satiksmes negadījumu, kurā cieta deviņus gadus veca meitenīte, pašvaldībā pagaidām komentē atturīgi. Preses konferencē Daugavpils domē pašvaldības vadītāja vietnieks Aleksejs Vasiļjevs norādīja, ka situācija ir sarežģīta un ar izmeklēšanu ir jānodarbojas attiecīgajiem speciālistiem, nevis politiķiem.

„Saistībā ar notikušo pašvaldībai ir daudz jautājumu. Esam ar vēstuli vērsušies pie uzņēmuma vadības un lūguši izskaidrot situāciju. Uzņēmuma kapitāldaļu turētājai Daugavpils domes izpilddirektorei Sabīnei Šņepstei ir uzdots tikt skaidrībā ar radušos situāciju. Notikušo izmeklē arī Valsts policija,” skaidroja Aleksejs Vasiļjevs.

Pašvaldības vadītāja vietnieks norādīja, ka patlaban bērna dzīvībai nekas nedraud. Lai sniegtu cietušajai medicīnisko palīdzību, ir piesaistīti visi nepieciešamo Daugavpils reģionālās slimnīcas speciālisti. Lai palīdzētu meitenei pēc iespējas ātrāk izveseļoties, publiskajā telpā sākta arī līdzekļu vākšana.

Patlaban norit izmeklēšanas process un ekspertīžu veikšanai būs nepieciešams zināms laiks. Plašāka informācija sabiedrībai tiks sniegta, tiklīdz būs saņemtas atbildes uz interesējošajiem jautājumiem, kas skar tostarp arī tramvaju vadītāju un konduktoru instruktāžu, tramvaju tehnisko stāvokli -- vai ir darbojušies „stopkrāni” un kā tramvaja sistēmai ir jāreaģē, ja tramvaja durvis nav aizvērušās līdz galam.

Pēc aculiecinieku stāstītā, negadījums noticis brīdī, kad meitenīte mēģinājusi izkāpt no tramvaja. Viņa iesprūdusi durvīs, kā rezultātā tikusi vilkta pa zemi no pieturas „Pilsētas poliklīnika” līdz Cietokšņa ielas pieturai. Negadījuma rezultātā cietusī guvusi sejas brūces un auss traumu.