„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+21.2 °C
daļēji mākoņains

Nav skaidrības, vai Ukrainas bēgļiem arī turpmāk būs nodrošināta izmitināšana un ēdināšana

Drīzumā apritēs trīs mēneši, kopš Latvijā ieradās pirmie Ukrainas kara bēgļi. Finansējumu viņu uzturēšanai un ēdināšanai valsts ir piešķīrusi tikai pirmajiem trim mēnešiem un patlaban nav skaidrības, vai bēgļiem arī turpmāk būs nodrošināti minētie pakalpojumi.

Daugavpils pilsētas domes izpilddirektores vietnieks Kārlis Rasis preses konferencē domē atzina, ka patlaban šis jautājums tie diskutēts atbildīgajās ministrijās un atbilde pagaidām nav zināma.

Savukārt Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aleksejs Vasiļjevs norādīja, ka valdība ar pašvaldību vēl joprojām nav norēķinājusies par pakalpojumiem saistībā ar vakcināciju, kas tikuši sniegti vēl rudenī.

Tāpat, pildot valdības noteikumus par bēgļu izmitināšanu, pašvaldība ir ieguldījusi lielu naudu no sava rezerves fonda. Atmaksāta tai pagaidām ir tikai neliela daļa no iztērētajām summām. Patlaban gan valstij, gan pašvaldībām nepietiek naudas, lai nodrošinātu Ukrainas bēgļu izmitināšanu, tādēļ pagaidām ir grūti pateikt, kāda būs pašvaldības turpmākā rīcība, norādīja pašvaldības vadītāja vietnieks.

Pieaugot Ukrainas kara bēgļu skaitam, kā viens no iespējamajiem variantiem to izmitināšanai nākotnē tiek izskatīta sporta ēka Ruģeļos, atzina Kārlis Rasis. Pašvaldība ir pieprasījusi šīs ēkas atjaunošanai nepieciešamo finansējumu. Ja tas tiks piešķirts, pēc nepieciešamo būvdarbu veikšanas ēkā varēs uzturēties līdz 100 bēgļiem.

Tāpat ir ievadītas sarunas ar Daugavpils Universitātes vadību par deviņstāvu ēkas Sporta ielā 9 izmantošanu bēgļu izmitināšanas vajadzībām. Tur varētu tikt izmitināti ap 300 cilvēki. Taču arī šajā ēkā ir nepieciešams kosmētiskais remonts. Kad kļūs zināmas būvdarbu izmaksas, ministrijā tiks lūgts piešķirt šīm vajadzībām nepieciešamo finansējumu.

Patlaban Daugavpilī ir reģistrēti 529 Ukrainas kara bēgļi.