„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.7 °C
neliels lietus

Atsākusies ceļu remonta sezona

Daugavpilī pēc tehnoloģiskā pārtraukuma atsākusies ceļu remonta sezona, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Aktīvi būvdarbi patlaban norisinās Tukuma ielas posmā no 18. novembra ielas līdz Bauskas ielai, Tautas ielā no Ventspils ielas līdz Dobeles ielai, Ķieģeļu ielā (vasarnīcu kooperatīva „Mičurinietis” virzienā), Šūņu ielas posmā no Vidzemes ielas līdz Zeltkalna ielai un Sliežu ielas posmā no Komunālās ielas līdz Sliežu ielai 8.

Visi šie darbi tiek finansēti no Ceļu fonda līdzekļiem.

Komunālās saimniecības pārvalde šajā sezonā plāno sakārtot arī Saules ielu posmā no Daugavas ielas līdz Vienības ielai, Kandavas ielas posmu no Vienības ielas līdz Muzeja ielai, kā arī Parādes ielu posmā no Muzeja ielas līdz Teātra ielai.

Tuvākajos mēnešos tranzīta ielu atjaunošanas programmā tiks nomainīts segums uz Vienības tilta un Sēlijas ielas posmā no Liginišķu ielas līdz Staburaga ielai.

Ceļu fonda finansējuma ietvaros paredzēts pārbūvēt arī Lielo ielu posmā no Laucesas tilta līdz Vienības tiltam un Daugavas ielu no Nikolaja vārtiem līdz cietokšņa promenādes galam.

Ja tiks piešķirts finansējums no programmas „Covid-19” seku mazināšanai, pašvaldība plāno pārbūvēt arī Avotu, Aglonas, Akadēmiķa Graftio un Ūdens ielas posmus. Šiem darbiem jau ir izstrādāti atbilstoši projekti un veikta iepirkuma procedūra.

Kopumā tranzītielu remontam no pašvaldības budžeta šogad paredzēts atvēlēt 101 143 eiro. Autoceļu fondā šiem mērķiem paredzēti 1 692 507 eiro. Izbūvējamo ceļu saraksts tiks papildināts, balstoties uz aktuālo situāciju un ceļu seguma stāvokli, kura novērtēšanu veic Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti.