„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.2 °C
apmācies

Patlaban uzņēmumi domā ne par investīcijām, bet izdzīvošanu

Kopš 24. februāra, kad sākās karš Ukrainā, investīciju jautājumi pilsētā ir praktiski apstājušies un patlaban situācija šajā jomā ir neskaidra, preses konferencē Daugavpils pilsētas domē žurnālistiem atzina domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

“Patlaban uzņēmumi domā ne tik daudz par investīcijām, cik par izdzīvošanu,” norādīja pašvaldības vadītājs.

Arī potenciālais investors no Itālijas, kurš pērn, viesojoties Daugavpili, teica, ka pilsētai ir labs potenciāls zaļās enerģijas, tai skaitā saules enerģijas izmantošanā, pagaidām nekādas konkrētas darbības nav pasācis.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aleksejs Vasiļjevs, kurš iepriekš tikās ar itāļu investoru, atzina, ka ar savām idejām un projektiem pašvaldībā regulāri vēršas dažādi cilvēki, kas kaut kādā veidā varētu ietekmēt situāciju pilsētā. Taču patiesībā “izšauj” varbūt tikai viens no 100 projektiem, no 100 potenciālajiem investoriem uz pilsētu atnāk tikai viens.

„Konkrētais itāļu investors diemžēl neatnāca, kaut arī pašvaldība izdarīja pietiekami daudz, lai viņu piesaistītu,” norādīja Aleksejs Vasiļjevs.

Tāpat ir jāsaprot, ka Daugavpils pašvaldība nav vienīgais spēks, no kura ir atkarīgs, atnāks investors šurp vai nē. Vēl ir arī Latgales plānošanas reģiona vadība, kā arī valsts līmeņa vadība. Sava loma ir arī valstī noteiktajai nodokļu atlaižu sistēmai. Līdz ar to investors pēta ne tikai pilsētu, bet arī situāciju reģionā un valstī kopumā. Acīmredzot itāļu investors izrēķināja, ka investēt līdzekļus šeit viņam nav rentabli, pieļauj Aleksejs Vasiļjevs.