„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+5.8 °C
apmācies

Daugavpilij piegādāti pirmie jaunie ar CNG darbināmie autobusi

Daugavpilī, “Scania” centrā, ir piegādāti pirmie divi AS “Daugavpils satiksme” paredzētie jaunie ar saspiesto dabasgāzi (CNG) darbināmie autobusi un notiek to aprīkošana ar nepieciešamajām videonovērošanas iekārtām, novēroja “Latgales Laiks”.

Rūpējoties par to, lai braukšana Daugavpils sabiedriskajā transportā būtu ērta, droša un patīkama, bet transportlīdzekļu uzturēšana -- saimnieciski pārdomāta un izdevīga, aktīvi tiek atjaunots AS „Daugavpils satiksme” autobusu parks. Drīzumā pirmajiem diviem autobusiem sekos pārējo 18 spēkratu piegāde.

Pašvaldībā norāda, ka pērn noslēgtā līguma ietvaros piegādāt pilsētai jaunos autobusus apņēmusies personu apvienība “Scania Baltic”. Līdz rudenim Daugavpils saņems kopumā 20 jaunus videi draudzīgus “Scania” autobusus, kas darbināmi ar saspiesto dabasgāzi.

Spēkratu iegādi finansē Kohēzijas fonds specifiskā atbalsta mērķa "Attīstīt videi draudzīgu sabiedriskā transporta infrastruktūru" ietvaros, līguma kopsumma -- aptuveni pieci miljoni eiro.

Līdz ar jauno ar CNG darbināmo autobusu iegādi AS „Daugavpils satiksme” autoparka atjaunošana vēl nebūs beigusies. Uzņēmums ir gatavs noslēgt vēl divus līgumus par 12 jaunu autobusu, tajā skaitā sešu elektroautobusu, piegādi. Šāds lēmums pieņemts uzņēmuma akcionāru sapulcē 1. jūlijā.

Jauno transportlīdzekļu piegāde Daugavpilij jāpabeidz līdz nākamā gada vasarai.