„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+20.7 °C
daļēji mākoņains

Labākie komandā -- Daugavpils spīdvejisti

Daugavpils spīdveja komanda "Lokomotiv" izcīnīja kārtējo uzvaru. Šoreiz savā trekā mūsējie bez problēmām tika galā ar Polijas Otrās līgas pastarīti "Polonia Pila". Sacensības noslēdzās ar rezultātu 59:31. Un patiesi iepriecināja tas, ka šajās sacensībās labākie bija vietējie sportisti, nevis leģionāri.

Jau pirmajā braucienā mūsu duets izcīnīja piecus punktus. Lielisku braucienu aizvadīja daugavpilieši Ķasts Puodžuks un Jevgeņijs Kostigovs. Jāuzsver, ka Ķasts uzrādīja dienas labāko laiku, četrus apļus nobraucot 68,75 sekundēs. Arī junioru sacīkstes noslēdzās ar rezultātu 5:1 „Lokomotiv” labā. Tiesa, neiztika arī bez starpgadījumiem. Izbraucot no otrās virāžas, mīksto bortu aizķēra jauniņais poļu spīdvejists Kacpers Makovskis. Viņš nespēja noturēties uz motocikla, kā rezultātā pārlidoja pāri stūrei un nokrita trasē. Dežurējošais mediķis nekavējoties izsauca ātro palīdzību, un sportists tika nogādāts slimnīcā. Skaidrs, ka viņš vairs nevarēja turpināt cīņu šajās sacīkstēs. Savukārt atkārtotajā braucienā Ernests Matjušonoks un Ričards Ansviesulis, kurš atgriezās trasē pēc traumas, neatstāja nevienu iespēju Marcinam Ogrodņikam.

Trešā brauciena rezultāts 3:3, taču varēja būt arī uzvara. Daniils Kolodinskis pieredzes trūkuma dēļ pieļāva divas diezgan rupjas kļūdas. Pirmkārt, izbraucot no pirmā līkuma, viņš patraucēja savam pāriniekam Adamam Elisam ieņemt izdevīgāku pozīciju. Par laimi, šajā gadījumā ar viņu pārī bija pieredzējis sportists, kuram izdevās laikus noreaģēt un izvairīties no kritiena. Situācija varēja būt dramatiskāka, ja Elisa vietā būtu bijis nepieredzējis juniors. Lai gan Daniils ieņēma līderpozīciju, taču pēdējā apļa otrajā virāžā pieļāva vēl vienu kļūdu, ļaujot sevi apdzīt Matičam Ivačičam. Ceturtajā braucienā jaunais „Lokomotiv” leģionārs Viktors Palovaara pārī ar Ernestu Matjušonoku atkal izcīnīja piecus punktus. Līdz ar to pēc pirmās sērijas mūsējie bija vadībā ar 18:6, tomēr atslābināties nedrīkstēja. Pirmajā sērijā viesi parasti zaudē trases saimniekiem, piemeklējot iestatījumus, un tad sāk uzspiest īstu cīņu.

Otrā sērija sākās ar daugavpiliešu Ķasta Puodžuka un Daniila Kolodinska uzvaru, kuri guva piecus punktus. Un tad sekoja vienīgais treka saimnieku zaudējums šajās sacīkstēs. Adams Eliss nevarēja tikt garām Arturam Mročkam, bet Ričards Ansviesulis netika galā ar Larsu Skupenu. Taču septītajā braucienā poļi atkal zaudēja ar 1:5. Braucienu lieliski aizvadīja Jevgeņijs Kostigovs un Viktors Palovaars. Pēc septiņiem braucieniem rezultāts uz tablo bija 30:12 „Lokomotiv” labā.

Taču nākamajos četros braucienos sākās kaut kas nesaprotams -- tie visi noslēdzās neizšķirti 3:3. Astotajā Adams Eliss izcīnīja trīs punktus, bet Ernests Matjušonoks finišēja pēdējais. Devītajā Jevgeņijs Kostigovs un Viktors Palovaara nespēja tikt galā ar Arturu Mročku. Savukārt desmitajā Matičs Ivačičs pārspēja Ķastu Puodžuku un Daniilu Kolodinski. Ar līdzīgu rezultātu noslēdzās vienpadsmitais brauciens. Ivačičs startēja Tomaša Orvata vietā un finišā bija pirmais, apsteidzot Jevgeņiju Kostigovu un Daniilu Kolodinski. Taču Mročka šoreiz bija tikai ceturtais.

Pēc tam sekoja divas uzvaras ar galarezultātu 4:2. Divpadsmitajā braucienā uzvarēja Ķasts Puodžuks, bet trešais bija Ričards Ansviesulis. Savukārt trīspadsmitajā braucienā pirmais finiša līniju šķērsoja Viktors Palovaara, trešais bija Adams Eliss.

Bija atlikuši tikai finālbraucieni, un jau sen bija skaidrs, ka uzvarēs treka saimnieki, kā arī saņems papildpunktu divu sacīkšu summā. Tāpēc „Lokomotiv” vadība nolēma, ka Elisa vietā startēs Ernests Matjušonoks. Jāteic, ka juniors labi tika galā ar savu uzdevumu. Tiesa, šajā braucienā neiztika bez starpgadījumiem. Larss Skupens nokrita pirmajā pagriezienā. Viņš piecēlās pats un devās uz slēgto parku, taču atkārtotajā braucienā nepiedalījās, lai gan tiesnesis, izmantojot pirmās virāžas noteikumu, ļāva startēt visiem četriem dalībniekiem. Atkārtojumā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Daniils Kolodinskis, otrais bija Ernests Matjušonoks. Arī pēdējais brauciens noslēdzās ar Daugavpils spīdvejistu uzvaru -- 4:2. Pirmais bija Jevgeņijs Kostigovs, otrais Arturs Mročka, bet trešais Ķasts Puodžuks.

Šoreiz apmierināts bija mūsu komandas treneris Nikolajs Kokins. Viņš atzina, ka rezultāts šajā gadījumā bija paredzams, taču viņam ir gandarījums par to, ka labu sniegumu demonstrēja tieši vietējie -- Daugavpils spīdvejisti. N. Kokins atzīmēja, ka ir gandarīts par kluba jaunieguvumu – Viktoru Palovaaru, kurš izcīna punktus gan vietējā trasē, gan izbraukumā.

Ķasts Puodžuks un Jevgeņija Kostigovs šoreiz kļuva par komandas labākajiem braucējiem -- abi izcīnīja 12 punktus. Deviņi punkti -- Viktoram Palovaaram un Daniilam Kolodinskim.

Komandā "Polonia Pila" labāko rezultātu sasniedza Matičs Ivačičs (12 punkti) sešos braucienos. Nedaudz sliktāk startēja Arturs Mročka, viņa kontā 10 punkti, arī izcīnīti sešos braucienos.

Taču šīs sacensības var uzskatīt par sava veida treniņu pirms atbildīgākiem startiem. Jau šo piektdien, 8. jūlijā, Daugavpilī ieradīsies Polijas Otrās līgas līdere Opoles komanda "Bedmet OK Kolejarz". Un „Lokomotiv” ir ļoti nepieciešama uzvara, tādēļ, kā atzīmēja kluba prezidents Valērijs Šidlovskis, šajās sacensībās piedalīsies komandas spēcīgākie spīdvejisti.

Izņemot šīs sacīkstes, komandai būs arī tikšanās izbraukumā Tarnuvā, un līdz ar to „Lokomotiv” regulārā sezona beigsies. Pašlaik komanda pēc deviņām sacensībām ar 13 punktiem ieņem trešo vietu. Lai turpinātu cīņu par čempionu titulu, pēc 11 sacīkstēm nepieciešams tikt labāko četriniekā. Cerēsim, ka mūsu puiši to spēs.

Tomēr dažiem vēl priekšā pasaules komandu čempionāts, proti, Spīdveja Nāciju kausa ("Speedway of Nations") pusfināls, kas šogad notiks Esbjergā (Dānija). Par komandas sastāvu šīm sacīkstēm vēl neko daudz nevar pateikt, taču ir liela iespēja, ka Latvijas izlasi pārstāvēs šobrīd valsts vadošais spīdvejists Andžejs Ļebedevs. Taču pagājušajā nedēļā viņš treniņā Daugavpilī nokrita un guva savainojumu, kā dēļ nevarēja ar pilnu atdevi startēt Eiropas individuālā čempionāta pirmajā finālposmā.

Gribas cerēt, ka līdz jūlija beigām Latvijas līderis atgūs agrāko sportisko formu un palīdzēs komandai izcīnīt vietu prestižo sacensību finālā.