„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+20.7 °C
daļēji mākoņains

Noskaidroti Daugavpils Drifta festivāla uzvarētāji

Visu nedēļas nogali, no 8. līdz 10. jūlijam Daugavpilī, kartodromā „Blāzma” jau desmito reizi norisinājās vienas no gada gaidītākajām sacensībām -- Drifta festivāls, kurš šoreiz ilga veselas trīs dienas, tajā piedalījās vairāk nekā 100 dalībnieku.

Piektdien, 8. jūlijā, festivālu ievadīja oficiālie treniņi, bet pl. 20 drifteri devās parādes braucienā pa Daugavpils ielām. Savukārt sestdien norisinājās treniņi un kvalifikācijas braucieni.

Par tandēmu cīņu galveno sacensību dienu kļuva svētdiena, 10. jūlijs. Treniņi sākās jau pl. 9, kam sekoja tandēmu braucieni „Street X” klasē. Dienas vidū notika dalībnieku parādes brauciens un sacensību oficiālā atklāšana, kam sekoja “Street Top 32” un “Semi Pro” tandēmu treniņi un sacensības.


No 32 „Street X” klasē startējušajiem braucējiem finālbraucienos uzvaru sākotnēji izcīnīja Uģis Jurovs, tomēr tehniskā komisija konstatēja, ka viņam ir neatļauti palielināts stūres leņķis, kā rezultātā viņš no sacensībām tika diskvalificēts. Tādējādi “Street X” pjedestālu beigās veidoja igaunis Reino Kolks, Roberts Goldmanis un Vitālijs Jurčs.


Aizraujoša un sīva cīņa risinājās par uzaru „Street” klasē, par cīņas spraigumu liecināja arī vairāki piešķirtie pārbraucieni. Šajā klasē veiksme uzsmaidīja Raimondam Drevinskim. Finālā viņš pārspēja Elviju Kuļijevu. Trešā vieta šoreiz tika Armandam Šteinbergam, kurš izšķirošajā braucienā pārspēja Kirilu Žukovu.


Par Daugavpils Drifta festivāla rozīnīti šoreiz kļuva lēdiju kausa „Ladies Cup” izcīņa, jeb „driftā tikai meitenes”, kurā uzvaru izcīnīja Ketija Birzule. Otrais un trešais goda pjedestāla pakāpiens šoreiz kaimiņienēm -- lietuviešu drifterēm Kristianai Lapinskaitei un Deimatei Radzevičiutei.

Savukārt par Daugavpils drifta festivāla saldo ēdienu kļuva tandēmu braucieni „Semi Pro” klasē, kur 24 braucēju konkurencē uzvaru svinēja Roberts Bariņš, kurš finālā pārspēja Jāni Bērziņu. Cīņa par trešo vietu šoreiz izpalika, jo igaunis Mihaels Reljans nespēja salabot savu automašīnu. Rezultātā goda pjedestāla trešais pakāpiens tika viņa tautietim Karelam Piirojam.


Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šoreiz sacensības noritēja pa nedaudz citādāku trases konfigurāciju, kas padarīja tās vēl spraigākas un interesantākas. Šogad skatītājiem beidzot atkal bija iespēja apmeklēt arī dalībnieku parku, satikt sportistus, tuvumā aplūkot spēkratus.

Drifta festivāls Daugavpilī vienlaikus bija arī Latvijas drifta kausa izcīņu, Latvijas drifta čempionāta 4. posms un Igaunijas drifta kausa 5. posms.