„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+19.1 °C
apmācies

Saudzīga matu ķemmēšana

Matu kopšanai būtu jāpievērš tieši tāda pati vērība, kā pārējam ķermenim, ja vēlaties iegūt skaistus un kuplus matus, kas būs gluži kā Jūsu rota. Ir lieliski doties pie profesionāla friziera, lai koptu matus, bet zinot dažus matu kopšanas trikus, Jūs varat par saviem matiem parūpēties arī ikdienā un mājas apstākļos.

Vesela galvas āda

Bieži vien ir dzirdēti dažādi mīti saistībā ar matu kopšanu un mazgāšanu. Visbiežāk tiek minēts mīts, ka mati ir jāmazgā pēc iespējas retāk, lai tie netaukotos. Patiesībā matu mazgāšanas biežumam nav nekādas saistības ar matu taukošanos. Tas cik bieži katram cilvēkam taukojas mati, ir saistīts ar galvas ādas tipu.

Galvas āda ir gluži kā rādītājs, kas atspoguļo to, kāds organismā ir vielmaiņas process. Piemēram, vai trūkst kādi vitamīni vai kādas citas vielas, kuras ir iespējams uzņemt, lai uzlabotu gan galvas ādu, gan kopēju veselības stāvokli. 

Rūpējoties par galvas ādu, Jūs varat veikt patiešām lielisku ieguldījumu savā pašsajūtā un patiesībā tas neaizņems daudz laika Jūsu ikdienā. Vienmēr rūpes par sevi un savu labsajūtu lieciet pirmajā vietā.

Pareizas matu ķemmes izvēle

Klasiskā ķemme būs piemērota visiem matiem -  bieziem, plāniem un dažāda garuma. Jūsu izvēlē ir iegādāties ķemmi ar dabīgiem vai mākslīgiem sariem. Protams, labvēlīgāka būs pēc iespējas dabiskāku saru ķemme.

Jau iepriekš minējām, cik svarīgi ir tas, lai galvas āda būtu veselīga. Šim mērķim lieliska būs masāžas matu ķemme, kas var uzlabot asinsriti un līdz ar to barojot matu saknes, kas var veicināt to augšanu.

Ja esat pieaudzētu matu īpašniece, tad visdrīzāk Jums ir zināms tas, ka ir speciālas ķemmes, kas ir paredzētas tieši pieaudzētu matu ķemmēšanai. Šīs ķemmes sariņi ir gluži kā cilpiņas, mati caur šīm cilpiņām izslīd viegli un saudzīgi, tos nekādā veidā netraumējot. 

Katram ir izvēle, cik lielā mērā rūpēties par matiem, bet, ja vēlaties tiem pievērst patiešām īpašas rūpes, tad ir ieteicams lietot arī ķemmi susekli, ar kuru ir iespējams ķemmēt slapjus matus.

Matu kopšanas aktualitātes

Pēdējā laikā topā ir ķemme tangle teezer, kas izceļas ar dažādiem dizainiem un krāsām, kas ir gluži kā stila elements, ko var pieskaņot apģērbam vai aksesuāriem. Var teikt, ka šī ķemme ir unikāla ar to, ka tā bez sarežģījumiem var atpiņķerēt matus, tos nebojājot. Kā arī tā ir kompakta un ērti pārnēsājam, atrodot tai vietu jebkura izmēra somiņā. 

Ja ar matu kopšanu nodarbojaties profesionālā līmenī, tad noteikti kvalitatīvas frizieru šķēres būs viens no pirmajiem nopietnajiem pirkumiem bez kurām nevar iedomāties friziera ikdienas darba pienākumus. 

Līdzās matu kopšanas piederumiem ir jāpadomā arī par kvalitatīvu šampūnu, kondicionieri vai citiem līdzekļiem, ko esat pieraduši lietot ikdienā. Jūs nevarat gaidīt, ka Jūs mati būs skaisti un mirdzoši, lietojot zemas kvalitātes matu kopšanas līdzekļus.

Matu sukas un dažādus citus matu kopšanas piederumus un līdzekļus gan profesionālai lietošanai, gan lietošanai mājas apstākļos var atrast un izvēlēties ļoti plašā klāstā e- veikalā 220.lv, kas nodrošina saviem pircējiem jaunāko tendenču preces, lai matu kopšana būtu patīkama, viegla un sniegtu patiešām pamanāmus rezultātus. Iepērcieties un saņemiet savus pirkumus maksimāli īsā laika posmā, lai varētu tos lietot un priecāties par skaisto matu rotu, kā arī iepriecināt citus.