„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.9 °C
apmācies

Daugavpilieši ar panākumiem startē 11. Vispasaules lietuviešu sporta spēles

Izcepinot divas zelta un divas sudraba medaļas, Daugavpils komanda ar panākumiem startējusi 11. Vispasaules lietuviešu sporta spēles, kas no 14. Līdz 16.jūlijam norisinājās Lietuvas pilsētā Druskininkos.

Kā „Latgales Laikam” pastāstīja Daugavpils lietuviešu biedrības vadītāja Romualda Žuka, sporta spēles piedalījās vairāk nekā 3000 lietuviešu no 27 pasaules valstīm, tai skaitā ASV, Kanādas un Austrālijas. Sacensību dalībnieki mērojās spēkiem 27 sporta veidos. Ar savu komandu desmit cilvēku sastāvā pasākumā bija pārstāvēta arī Daugavpils. Daugavpilieši startēja nūjošanā, biljardā un galda tenisā.

Sporta spēles sākās ar svinīgo gājienu pa Druskiniknu ielām. Tajā sporta spēļu dalībnieki nesa pa pilsētas ielām 250 metrus garu Lietuvas karogu. Sporta spēļu svinīgajā atklāšanā pasākuma dalībniekus uzrunāja Lietuvas prezidents Gitans Nausēda, sporta spēļu orgkomitejas vadītājs Lins Obcarksns un Druskininku mērs Ričards Malinausks.

Sporta spēlēs daugavpiliešiem vislabāk veicās galda tenisā, kur savās grupās tika izcīnītas visas četras medaļas. Gabija Bertulite izcīnīja zelta, bet Elīna Bertulite – sudraba medaļu, savukārt Annas Bertulienes kontā – „sudrabs” un „zelts”.

Vispasaules lietuviešu sporta spēles tiek rīkotas kopš 1938. gada reizi četros gados. Sākotnēji tās norisinās ASV, bet pēdējos gados tiek rīkotas Lietuvā. Pēc plāna kārtējām Vispasaules lietuviešu sporta spēlēm bija jānotiek pagājušajā gadā, taču sakarā ar ieviestajiem pasākumiem pret „Covid-19” izplatību tās tika pārceltas uz šo gadu.