„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. jūlijs
Sestdiena
Dita, Dite, Marta
+14.9 °C
nedaudz mākoņains

Septembrī un oktobrī vecākiem nebūs jāpiemaksā par skolēnu ēdināšanu

Septembrī un oktobrī vecākiem nebūs jāpiemaksā par skolēnu ēdināšanu izglītības iestādēs, Daugavpils pilsētas domes vadības preses konferencē žurnālistiem atzina domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Ar skolēnu ēdināšanu izglītības iestādēs un apkures izmaksu pieaugumu saistīto izdevumu pieaugums, kā arī padomju režīmu slavinošu pieminekļu nojaukšanai nepieciešamie izdevumi varētu negatīvi ietekmēt pašvaldības budžetu.

Komentējot izveidojušos situāciju, Andrejs Elksniņš atzina, ka pašvaldības dienas kārtībā pagaidām nav jautājuma par pieminekļu nojaukšanu. Daugavpils dome ir vērsusies Satversmes tiesā ar prasības pieteikumu un patlaban gaida tās spriedumu.

Notiek arī diskusija ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju par dažādiem procedūras jautājumiem. Pieminekļu nojaukšanai nepieciešamo līdzekļu pašvaldībai nav.

Savukārt, uzlūkojot skolēnu ēdināšanas jautājumu, patlaban tiek ņemts vērā valdības pieņemtais lēmums par ēdināšanas izmaksu paaugstināšanu no 1,42 līdz 2,15 eiro. „Pašvaldība labāk atbalstīs skolēnu ēdināšanu nekā finansēs pieminekļu nojaukšanu. Tāpēc ne septembrī, ne oktobrī vecāku papildus maksa par skolēnu ēdināšanu mācību iestādēs netiks ieviesta,” uzsvēra Andrejs Elksniņš.

Savukārt turpmāk pašvaldība plāno rīkoties vadoties pēc reālās situācijas.

To, ka patlaban pašvaldībā tiek strādāts pie skolēnu ēdināšanas jautājuma, žurnālistiem apliecināja arī domes priekšsēdētāja vietnieks Aleksejs Vasiļjevs, kura pārraudzībā atrodas izglītības joma.

Atšķirībā no skolām Daugavpils pirmsskolas izglītības iestādēs vecāku līdzmaksājums par bērna ēdināšanu sakarā ar produktu sadārdzināšanos no 1. septembra palielināsies par 45,82%.

Veicot produktu iepirkuma procedūru Daugavpils pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņu ēdināšanai, Izglītības pārvalde analizēja pretendentu piedāvātās cenas salīdzinājumā ar 2021. gadā noslēgto līgumu cenām un secināja, ka pamatprodukti – gaļa, piens, miltu izstrādājumi, vidēji sadārdzinājušies par apmēram 50%.

Komentāri

08.08.2022 17:41
Adel
Pareizs lemums.berni ir svarigaki par pieminekluem kuri est nevienam neprasa..bet berni grib est.