„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Ukrainas kara bēgļi nāk talkā „Daugavpils satiksmei” un palīdz novērst konduktoru trūkumu

Paaugstinoties saslimstībai ar „Covid-19”, AS „Daugavpils satiksme” aktualizējusies konduktoru trūkuma problēma. Lai to atrisinātu, talkā nākuši vairāki Ukrainas kara bēgļi, kas labprāt uzņēmušies pildīt minētās funkcijas.

Daugavpils pilsētas domes vadības preses konferencē žurnālistiem atzina domes priekšsēdētāja vietnieks Aleksejs Vasiļjevs , ka Latvijā aizvien pieaugošā saslimstība ar “Covid-19” nav gājusi secen arī Daugavpilij. Visvairāk infekcijas izplatība iespaidojusi „Daugavpils satiksmes” darbu, kur pasliktinājusies jau tā nebūt ne spīdošā situāciju ar konduktoriem.

„Cilvēki slimo, tai skaitā „Daugavpils satiksmē”, taču uzņēmums tiek galā ar šo vilni un vajadzības pēc papildus cilvēkiem pagaidām nav. Sarežģīta situācija uzņēmumā vienubrīd bija izveidojusies ar konduktoriem, kuru trūkumu uzņēmums izjuta jau iepriekš. Lai risinātu radušās problēmas, vērsāmies pēc palīdzības pie Daugavpilī dzīvojošajiem Ukraiņu kara bēgļiem. Daži cilvēki atsaucās uz mūsu lūgumu un tika iekārtoti darbā,” skaidroja Aleksejs Vasiļjevs.

Citu pašvaldības struktūrvienību darbu pēc pašvaldības vadītāja vietnieka teiktā saslimstības ar „Covid-19” pieaugums pagaidām nav būtiski ietekmējis.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati liecina, ka aizvadītajā nedēļā, no 25.jūlija līdz 31.jūlijam, Latvijā jaunatklāto „Covid-19” gadījumu skaits pieaudzis par 5,7%. Pagājušajā nedēļā, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, tika veikts par 7,1% vairāk testu, un apmēram katrs trešais paraugs bija pozitīvs. Savukārt stacionēto pacientu skaitā bija vērojams samazinājums par 16,7%.


„Covid-19” gadījumi tika reģistrēti visās vecuma grupās, „Covid-19” gadījumu pieaugums novērojams visā Latvijā, tomēr saslimstība virs Latvijas vidējā rādītāja ir Rīgā un Vidzemē, savukārt straujākais pieaugums novērots Latgalē. Šobrīd Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomikas zonas vidējais „Covid-19” saslimstības rādītājs turpina samazināties vai stabilizējas.

SPKC aicina izvairīties no kontakta ar citiem cilvēkiem un nedoties uz sabiedriskām vietām pat ar mazākajiem elpceļu saslimšanas simptomiem, piemēram, kakla sāpēm, nelielu klepu, paaugstinātu ķermeņa temperatūru vai citām „Covid-19”” pazīmēm. Tāpat SPKC iesaka censties ievērot divu metru distanci, atrodoties publiskajās vietās, izvairīties no pārpildītām vietām, kur nevar atrasties divu metru attālumā no citiem. Tikpat būtiski ir ievērot roku higiēnu, nepieskarties ar netīrām rokām sejai, vairākas reizes dienā vēdināt telpas.