„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. aprīlis
Pirmdiena
Laine, Raimonds, Vilnis
+20.1 °C
daļēji mākoņains

Noskaidroti IV starptautiskā „Dragon Boat” festivāla uzvarētāji

Aizvadītās nedēļas nogalē stipri lietainos laika apstākļos Daugavpilī, Lielajā Stropu ezerā, norisinājās IV starptautiskais „Dragon Boat” festivāls, kurā par uzvarām savās grupās cīnījās 25 komandas.


Sieviešu konkurencē grupā, kurā sacentās sportistes ar pieredzi airēšanā līdz vienam gadam, šoreiz vislabāk veicās „Dinaburg”. Otrajā vietā ierindojās viešņas no Lietuvas -- „Bodymaker”, bet trešajā -- „Full Fire”.


Vīriešu konkurencē grupā ar pieredzi airēšanā līdz vienam gadam uzvarētāju laurus plūca „Dinaburg”. Godpilnā otrā vieta šoreiz „C-1” airētājiem no Rīgas, bet trešā -- viesiem no Lietuvas, komandai „Visaginas”.


Klasē „MixPro”, kur sacentās sportisti ar pieredzi airēšanā vairāk nekā viens gads, triumfēja „Dinaburg”. Otrajā vietā ierindojās spēcīgie „Visaginas” airētāji no Lietuvas, bet trešajā -- „Dinaburg Extra”.


Ātrākās airētāju komandas tituls bērnu konkurencē (2008. dzimšanas gads un jaunāki) šoreiz tika „Shark” jaunajiem airētājiem. Otrajā vietā ierindojās „Dinaburjata”, bet trešajā -- „Karūsas”.


Vissīvākā cīņa par uzvaru izvērtās starp „Mix amatieriem”, kur uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešami pat veseli trīs pārbraucieni. Rezultātā uzvaru šajā grupā svinēja „Daugavgrīva”, kura sīvā cīņā pārspēja „Fix Mix”. Augstā trešā vieta šoreiz kaimiņiem no Lietuvas „Pasienio Rykliai”.


Īpašas medaļas tika pasniegtas arī airēšanas veterānu komandai „Dvinsk 54+”, kur komandas dalībnieku kopējais gadu skaits bija 1430 gadi (vidējais rādītājs komandās -- 600 gadi). Vecākajiem airētājiem šajā komandā ir 70--80 gadi.


Sacensības organizēja un vadīja Latgales ūdens sporta veidu centrs “Dinaburg” sadarbībā ar Daugavpils Sporta pārvaldi un Latvijas kanoe federāciju.