„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 4. maijs
Sestdiena
Vijolīte, Viola, Vizbulīte
+7.0 °C
skaidrs laiks

Bērnu planšete - vai vērts iegādāties?

Apmaksāta informācija

Planšete un dators visdrīzāk ir katra bērna ikdiena, bet vecākiem ir svarīgi sekot līdzi, lai redzētu, ko bērni šajās ierīcēs dara. Kā arī noteikti jālimitē šo ierīču lietošana. Protams, šīs ierīces var būt nepieciešamas, lai mācītos un veiktu mājas darbus, bet tās bieži vien tiek izmantotas arī izklaidei. Līdz ar to vecāki ir 100% atbildīgi par to, kādiem mērķiem bērni lieto viedierīces.

Ir lieliski, ja dažādas spēles, kas ir ar izglītojošu ievirzi bērni var spēlēt kopā ar vecākiem, tādējādi pavadot pārdomātu un kvalitatīvu brīvo laiku kopā. Ir spēles, kuras noteikti bērni var spēlēt arī vienatnē, bet kā jau minēts, vecākiem ir jāpārrauga, kādas spēles viņu atvases spēlē. Īpaši, ja bērni ir jaunāki par desmit gadiem.

Planšetdatori ir pieejami ļoti dažādās cenu kategorijās, kas ir saistītas ar to funkcijām un jaudu, ko planšetdatori piedāvā. 

Izvēloties planšetdatoru būtu jāņem vērā šādi kritēriji:

  • operētājsistēma;
  • dizains;
  • ekrāna izmērs;
  • ekrāna izšķirtspēja;
  • procesors;
  • kamera;
  • baterija.

Jāsaka, ka šie ir tikai daži kritēriji, kam būtu ieteicams pievērst uzmanību, izvēloties planšetdatoru. Primāri ir jāsaprot, vai planšetdators tiks izmantots vairāk mācībām vai izklaidei, līdz ar to var mainīties arī kritēriji, kuriem būtu ieteicams pievērst uzmanību.

Domājot par operētājsistēmu, visbiežāk ir sastopami Android, iOS un Microsoft Windows varianti, kurus katrs var izvēlēties ņemot vērā savas vēlmes un apzinoties, kādas aplikācijas tiks izmantotas. 

Planšetdators visdrīzāk tiks izmantots ne tikai mājas apstākļos, bet esot arī ceļā vai ārpus mājas, tādēļ ir jāpadomā par planšetdatora izmēru. Lai tas būtu gan parocīgs un ērts pārvietošanai, gan lietošanā. Apsverot dažādus planšetdatora izmērus jāatceras, ka viens no rādītājiem ir izšķirtspēja, kas attiecīgi ietekmēs to, kādā kvalitātē būs redzamais attēls. Populārākie varianti, ko izvēlas pircēji, kas iegādājas planšetdatorus ir 1024 x 600 ( 7 collu plašetēm), 1280 x 800 ( 7 - 10 collu planšetēm) un 1920 x 1200 (10,1 collu planšetēm).

Planšetdatoru funkcijas ir raibas un daudz, piemēram, kamera, kas ļauj ne tikai sarunāties online, bet arī fotografēt un pat apstrādāt attēlus, ja tas ir nepieciešams. Pievērsiet uzmanību, ka planšetdatora kamera var būt iebūvēta gan priekšpusē, gan aizmugurē, tādējādi ļaujot ar planšetdatoru bildēt gluži kā ar telefonu vai fotoaparātu.

Ja bērnam ir nepieciešams veikt dažādus mājas darbus un projektus tiešsaistē vai izmantojot dažādas programmas, tad noteikti krietni vien ērtāk būs iegādāties  kādu portatīvo datoru, piemēram, Lenovo ThinkPad. Nav iespējams paredzēt, kad mācības būs attālinātas, līdz ar to lielākā dienas daļa tiek pavadīta pie datora, un ir svarīgi, lai dators būtu kā palīgs, nevis kā apgrūtinājums mācību procesā. 

Iegādājieties bērnu planšetdatoru vai portatīvo datoru no pārdevēja, kurš nodrošina tikai labākos un populārākos modeļus, kā arī sniedz garantiju un nepieciešamības gadījumā apkopi vai atgriešanu. E - veikals 220.lv ļoti plašā klāstā piedāvā planšetdatorus un portatīvos datorus, kas var būt lieliski palīgi Jūsu bērnam gan skolas darbu veikšanai, gan atpūtas brīžiem starp mācībām. 

Planšetdators ir prece, kas tiek iegādāta ilgtermiņa lietošanai. Tādēļ pirms tā iegādes apzinieties, kādiem mērķiem tas visbiežāk tiks lietots, kā arī veiciet izvēli kopā ar bērnu, kurš attiecīgo planšetdatoru izmantos.  Lai tā lietošana sagādātu tikai patīkamus brīžus un būtu maksimāli tehniski piemērots tā lietotājam.