„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
apmācies

Vanda Kezika pamet izpilddirektores amatu

Vanda Kezika vairāk nekā piecdesmit gadus veltījusi Daugavpilij un Daugavpils novadam, strādājot dažādos amatos pašvaldības struktūrās. Pēdējos pāris gadu desmitus viņa strādāja par izpilddirektori, vispirms Daugavpils novada domē, bet pēc tam Augšdaugavas novada domē. Ceturtdien, 25. augustā, kārtējā pašvaldības sēdē deputāti nobalsoja “par” speciālistes atbrīvošanu no amata.

Vandas Kezika atzina, ka viņa šo lēmumu pieņēma jau sen. Izpilddirektore grasījās pamest amatu jau pavasarī, taču domes vadībai izdevās viņu pierunāt vēl kādu laiku pastrādāt. Tomēr, tuvojoties rudenim, viņa atkal uzrakstīja iesniegumu, ka vēlas pamest amatu. Šoreiz nekāda pierunāšana nelīdzēja. Kā atzīmēja Vanda Kezika, viņa beidzot vēlas atpūsties, veltīt laiku vasarnīcai, puķu dobēm, īstai atpūtai bez pastāvīgām stresa situācijām. Jādod ceļš jaunākiem speciālistiem, tomēr pieredzējusī politiķe uzskata, ka tas nedrīkst būt ļoti jauns cilvēks, jo amats prasa patiesi izsvērtus lēmumus un apzinātu rīcību. Cilvēks bez pieredzes diez vai spēs uzņemties šādus pienākumus.

Tajā pašā laikā V. Kezika atzīst, ka jaunajam izpilddirektoram nebūs viegli. Jāgatavo 2023. gada budžets. Ņemot vērā enerģētisko un ģeopolitisko krīzi, pašvaldībai, lai izdzīvotu, būs nopietni jāsavelk josta, iespējams, atsakoties no dažiem projektiem. Tas viss būs jāņem vērā, sastādot galveno finanšu dokumentu. Un, ja būs nepieciešama viņas palīdzība, V. Kezika vienmēr nāks palīgā.

Viņa novēl nākamajam izpilddirektoram veiksmi, spēku un pacietību. Vanda Kezika savu amatu atstāj šī gada 1. septembrī. Acīmredzot, tuvākajā laikā Augšdaugavas novada dome izsludinās konkursu uz vakanto amatu. Tikmēr izpilddirektores pienākumus pildīs V. Kezikas vietniece Ināra Natarova, kurai ir liela pieredze pašvaldībā.

Komentāri

31.08.2022 06:19
Losene
Vandas kundze..jus tagad busiet superdirektore puku darzaa un vasarnicaa..losrnite suta jums sveicienus no zemgales.man ari loti patik pukes..es tas pati izaudzeju un apstadu visu majas apjartni ..man klets novijusies ar kresu un petuniju virtenem un pakaramie pukupodi..izsjatas ka pasakaa....ticiet man nav uz pasaules neka skaistaka par pukem..stadiet pukes izdailojiet vasarnicu un piecajieties par skaistumu ko radisiet ap sevi un citiem..lai jums pietiek speka un iztiribas turpmajam hobijam puku darzaa.
30.08.2022 13:25
Adel
Katrai lietau savs laiks.. skaisti.50 gadi veltiti daugavpilij tas ir daudz..darba muzs ar godu nostradats vienaa vietaa..un ne katrs to spetu ..jasaka liels paldies kundzei.....ir pienacis laiks atpusties ..un vairak laika veltit maajai puku dobem tuviniekiem..ekskursijam un atputai. Puku dobes kopt.ari tas ir darbs..nedaudz savadaks bet bez stresa...dzive turpinas vis notiekas.jasaka lielu paldies un lai jusu koptas puku dobes priece gan jus gan cieminus..kuri atnaks jus apciemot no bijusas darba vietas..lai daudz labu nodomu un viss izdodas.