„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+6.8 °C
apmācies

Ūdensapgādes un kanalizācijas tarifs Daugavpilī teju dubultosies

Ivars Soikāns

No 1. oktobra, stājoties spēkā jaunajiem SIA “Daugavpils ūdens” ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifiem, maksa par ūdensapgādi un kanalizāciju Daugavpilī pieaugs par 79,45%, liecina uzņēmuma mājas lapā oficiāli pieejamā informācija.

Ja patlaban lietotāji par ūdensapgādes pakalpojumu maksā 0,72 eiro par kubikmetru (eiro/kub. m) un par kanalizācijas pakalpojumu --  0,74 eiro/kub. m bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), tad turpmāk šī maksa būs attiecīgi 1,14 un 1,48 eiro/kub. m bez PVN.

Nepieciešamību celt ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus SIA “Daugavpils ūdens” skaidro ar būtiski pieaugušajām tarifos iekļaujamajām elektroenerģijas, siltumenerģijas, gāzes, degvielas un citām infrastruktūras ekspluatācijas izmaksām, kā arī ar ūdenssaimniecības pakalpojumu apjoma samazināšanos.

Pašreizējie ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi Daugavpilī ir spēkā kopš 2014. gada 1. maija un pēdējos astoņos gados nav tikuši pārskatīti.

Jaunos SIA “Daugavpils ūdens” ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus ir apstiprinājusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK). To izskatīšanas gaitā SPRK secināja, ka uzņēmuma iesniegtās jaunos ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus veidojošās izmaksas ir ekonomiski pamatotas un tarifi ir aprēķināti tādā apmērā, lai segtu SIA “Daugavpils ūdens” izmaksas.


Vairāk lasiet 13. septembra numurā!