„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+9.1 °C
apmācies

No amata atbrīvota Daugavpils Sociālā dienesta vadītāja

grani.lv

Pēc iepazīšanās ar darba grupas ziņojumu un saņemtās informācijas izvērtēšanu pašvaldības deputāti Daugavpils pilsētas domes sēdē atbalstījuši priekšlikumu par darba līguma uzteikšanu Daugavpils Sociālā dienesta vadītājai Līvijai Drozdei un viņas atbrīvošanu no ieņemamā amata.

Daugavpils pilsētas pašvaldībā “Latgales Laiku” informēja, ka 28. jūlijā pašvaldībā tika saņemts dienesta ziņojums no Daugavpils pilsētas Bāriņtiesas, kurā bija norādīts uz ilgstošām problēmām bērnu tiesību nodrošināšanā Sociālā dienesta struktūrvienībā “Ģimenes māja “Pīlādzis””. Šajā sakarā ar domes izpilddirektores rīkojumu Sociālā dienesta vadītāja uz diviem mēnešiem bija atstādināta no amata pienākumu pildīšanas.

Lai noskaidrotu situāciju, ar izpilddirektores rīkojumu tika izveidota darba grupa, kurai bija uzdots veikt Bāriņtiesas ziņojumā norādīto apstākļu pārbaudi. Izvērtējot Sociālā dienesta atbildīgo darbinieku rīcību un atbildību, augustā beigās darba grupa iesniedza sagatavotu ziņojumu par pārbaudes rezultātiem.

Pēc iepazīšanās ar ziņojumu un saņemtās informācijas izvērtēšanas deputāti izteica un atbalstīja priekšlikumu par darba līguma uzteikšanu Līvijai Drozdei sakarā ar to, ka viņa būtiski pārkāpusi darba līguma nosacījumus, uzdodot domes izpilddirektorei sagatavot un iesniegt uzteikumu Darba likuma noteiktajā kārtībā.

Aizbildinoties ar to, ka minētais jautājums ticis skatīts slēgtā sēdē, plašāku informāciju par to, kādi bērnu tiesību pārkāpumi konstatēti „Ģimenes mājā “Pīlādzis” un kādus pārkāpumus ir pieļāvusi Daugavpils Sociālā dienesta vadītājai, pašvaldības preses dienestā “Latgales Laikam” nesniedza.

Norādot, ka viņas rīcībā pagaidām nav oficiālu dokumentu par minētajā iestādē konstatētajiem pārkāpumiem, izvairīgi notikušo “Latgales laikam” komentēja arī Līvija Drozde. Viņa gan norādīja, ka daudziem bērniem, kas uzturas „Ģimenes mājā “Pīlādzis””, ir dažādas īpatnības un veselības problēmas un darbs ar viņiem ir izaicinājumu pilns.

Ja bērnu tiesību jautājumam valstī regulāri tiek pievērsta gana liela uzmanība, tad jautājums, kas attiecas uz viņu pienākumiem, lielākoties ir palicis novārtā. Tā rezultātā aizvien uzrodas bērni, ar kuriem ir grūti tikt galā, kas traucē mācību procesu izglītības iestādēs, kā rezultātā cieš gan viņu vienaudži, gan pedagogi. Vēl vairāk situāciju sarežģī tas, ka valstī pašlaik nav izstrādātas metodikas darbam ar šādiem bērniem, uzsvēra nu jau bijusī Daugavpils Sociālā dienesta vadītāja.

Par Daugavpils Sociālā dienesta vadītājas pienākumu izpildītāju ir iecelta Marina Gerasimova, kura iepriekš vadītāja Sociālā dienesta Sociālās palīdzības nodaļu. Šos pienākumus viņa pildīs līdz brīdim, kamēr tiks noteikts jauns vadītājs. 

Daugavpils Sociālā dienesta struktūrvienība “’Ģimenes māja “Pīlādzis”” sāka darbu šī gada janvārī, tā nodrošina ilgtermiņa ģimenes modeļa aprūpi bez vecāku gādības palikušiem bērniem. Ģimenes māja atrodas Cietoksnī, Komandanta ielā 3, kur kādreiz darbojās bērnunams -- patversme “Auseklītis”. Gatavojoties jaunu iemītnieku uzņemšanai, ēkā tika veikti labiekārtošanas darbi.



Komentāri

20.09.2022 19:40
Elba
Kam jaiet tas lai iet.neviens nav neaizvietojams.