„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Par uzvarētāju tramvaju iepirkumā atzīta DLRR

Ivars Soikāns

Eiropas Savienības fondu atbalstītajā tramvaju iegādes projektā Daugavpilī izsludinātajā pēdējā tramvaju vagonu iegādes konkursā ir pieteicies tikai viens pretendents -- Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca (DLRR) un Iepirkumu komisija to ir atzinusi par uzvarētāju, preses konferencē Daugavpils pilsētas domē žurnālistus informēja domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.

Projekta finansējums paredz gan tramvaju iegādi, gan arī tramvaju līniju posmu izbūvi un rekonstrukciju. Iepirkuma procedūras rezultātā izvēlēta arī būvkopmānija tramvaju līnijas būvniecībai Vaiņodes ielā, kas uzsāks šo projektu. Plašāka informācija par šo iepirkumu varētu būt pieejama nedēļas nogalē.

Patlaban svarīga ir tieši tramvaju iegādes procedūra, jo tikai kopā ar to ir iespējama tramvaju sliežu ceļu tīkla atjaunošana un paplašināšana. Taču tramvaju iepirkums lielā mērā ir atkarīgs no pretendentu spējas nodrošināt pilsētai tramvaju piegādi. Tieši tramvaju piegādes process arī noteiks pašvaldības aktivitātes tramvaju līniju rekonstrukcijas jomā, jo Eiropas Savienības finansējumu šajos projektos ir iespējams iegūt tikai vienlaicīgi ar ritošā sastāva iegādi.

Jaunais tramvaju iepirkums “6+4+2” sākumā paredz pamata iepirkumu -- sešus jaunus tramvajus, pēc tam -- attiecīgi četrus un divus. Saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu tramvajiem jābūt piegādātiem līdz nākamā gada 31. decembrim.