„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.0 °C
apmācies

Iedzīvotāji paši varēs lemt par māju apkures intensitāti

Publicitātes foto

Lai nodrošinātu normālus dzīvojamās mājas ekspluatācijai, iedzīvotāju veselībai un pašsajūtai nepieciešamos apstākļus, iedzīvotāji paši varēs lemt par māju apkures intensitāti, „Latgales Laiku” informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Lai samazinātu energoresursu patēriņu dzīvojamo māju telpu apkures nodrošināšanai, Ministru kabineta sēdē 20. septembrī valdība lēma uz laiku pazemināt telpu gaisa temperatūru, lai dzīvokļos tā nepārsniegtu +19 grādus.

Daugavpils daudzdzīvokļu mājās arī ir uzstādāmi šādi parametri, tomēr iedzīvotāji varēs mainīt iestatījumus pēc sava ieskata.

Valdības lēmums paredz, ka laika posmā no šī gada 1. oktobra līdz 2023. gada 30. aprīlim dzīvojamo māju pārvaldītājiem jānodrošina atbilstoši apkures sistēmas iestatījumi, lai dzīvokļos gaisa temperatūra nepārsniegtu +19 °C, bet telpā ar viszemāko gaisa temperatūru tā nedrīkst būt zemāka kā +18 °C.

Vienlaikus ir saglabāta iespēja, ka dzīvojamās mājas kopīpašnieki vai dzīvokļu īpašumu mājā dzīvokļa īpašnieki var lemt par augstāku telpu gaisa temperatūras nodrošināšanu dzīvojamajā mājā, ja uzskata to par nepieciešamu dzīvojamās mājas ekspluatācijai vai iedzīvotāju veselības un pašsajūtas nodrošināšanai.

SIA „DDzKSU” apzināja visu apkalpošanā esošo dzīvojamo fondu un individuāli apziņoja to māju, kur samazināma apkures temperatūra, vecākos. No 778 uzņēmuma apkalpošanā esošajām daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām tikai astoņās mājās siltummezglos uzstādītā gaisa temperatūra pārsniedza +19 grādus, pārējās esošie iestatījumi jau atbilst MK lēmumam. SIA „DDzKSU” darbinieki sazinājās ar šo māju vecākajiem, informējot par esošo situāciju, un viņi visi piekrita temperatūras pazeminājumam.

Gadījumā, ja šo vai citu māju iedzīvotāji vēlēsies palielināt apkures intensitāti, to varēs izdarīt, uzrakstot attiecīgu iesniegumu.



Vairāk lasiet 27. septembra numurā!