„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+11.7 °C
skaidrs laiks

Ķasts Puodžuks -- Latvijas 2022. gada čempions

Romualds Rubenis

Spīdveja sezonas noslēgumā Daugavpilī notika tradicionālais Latvijas čempionāts. Šoreiz par savas valsts čempionu kļuva Daugavpils sportists Ķasts Puodžuks. Savukārt dienu iepriekš pirmo reizi notika amatieru sacensības "Zelta mopēds 2022".

Amatieru sacensības notika divās kategorijās -- 50 cc un 125 cc. Pirmajā kategorijā startēja 16 dalībnieki, otrajā -- 15 jaunie braucēji. Kopumā tika aizvadīti 40 braucieni, katrs -- trīs apļi, par vienu mazāk nekā mums ierastajās spīdveja sacensībās.

Pēc visu braucienu rezultātiem 50 cc kategorijā pirmo vietu izcīnīja Rostislavs Fiļimonovs (2012. dz. g.), otrais bija Artjoms Lozdovskis (2014. dz. g.), bet trešais -- Vadims Iļjins (2007. dz. g.).

125 cc kategorijā uzvarēja Emīls Rimicāns (2010. dz. g.), otrais bija Timofejs Pilacs (2010. dz. g.), bet bronzas medaļu izcīnīja Ņikita Konfederāts (2009. dz. g.). Visi puiši ir Daugavpils un Rīgas spīdveja skolas audzēkņi, proti, tā ir Daugavpils komandas „Lokomotiv” nākotne.

Nākamajā dienā notika Latvijas čempionāts profesionālajiem sportistiem. Lai cīnītos par Latvijas čempiona titulu, pie mums bija ieradušies Dānijas, Zviedrijas, Somijas un Polijas spīdvejisti. Kā kluba „Lokomotiv” viceprezidents Anatolijs Ziļs bija solījis, sacensības izvērtās aizraujošas, trekā risinājās spraiga cīņa. Lai noskaidrotu visus pieaugušo čempionāta godalgoto vietu ieguvējus, bija jāveic divi papildu braucieni -- par pirmo un trešo vietu.

Pēc divdesmit braucieniem vienāds punktu skaits bija mūsu komandas bijušajam braucējam, tagad Polijas Pirmās līgas pārstāvim Oļegam Mihailovam un „Lokomotiv” spīdvejistam Daniilam Kolodinskim. Rezultātā atkārtotajā braucienā labāku rezultātu sasniedza Daugavpils komandas sportists, kurš izcīnīja vietu uz goda pjedestāla pieaugušo sportistu konkurencē. Savukārt daugavpilieši Jevgeņijs Kostigovs un Ķasts Puodžuks 22. braucienā cīnījās par čempiona titulu. Spraigā cīņā uzvarēja Ķasts, kurš ilgus gadus pārstāv Daugavpils klubu.

„Protams, esmu ļoti priecīgs par šo rezultātu. Kārtējo reizi spēju izcīnīt kāroto titulu, uzvarot šajās sacīkstēs. Runājot par sezonu kopumā, pagājušo gadu biju spiests izlaist savainojuma dēļ, tāpēc šogad centos atgūt iekavēto. Varbūt ne viss izdevās, bet es centos visās sacīkstēs. Tagad man ir pienācis laiks, kad varu nedaudz atslābināties, atpūsties, vairāk laika veltīt ģimenei, kā arī padomāt, ko darīt nākamajā sezonā,” Latvijas 2022. gada čempions Ķasts Puodžuks teica „Latgales Laikam”.

Savukārt mēs pateicamies Ķastam par labo sezonu, kurā viņš ne reizi vien palīdzēja savai komandai, un ceram viņu redzēt trekā arī nākamajā gadā.

Junioru konkurencē šoreiz uzvaru izcīnīja jaunais rīdzinieks Ričards Ansviesulis. Otrais bija Artjoms Juhno, kurš, šķiet, jau ir atlabis no sezonas sākumā gūtās traumas. Trešajā vietā -- Ernests Matjušonoks.

“Šī sezona manā līdz šim īsajā karjerā nebija veiksmīga. Sākotnēji šķita, ka viss veicas labi, bija labi rezultāti, bet tad sekoja vairāki kritieni, pēc kuriem vairs nevarēju demonstrēt agrāko sniegumu. Taču es pie tā strādāju, vēlos atgūt lielisko formu. Nākamsezon plānoju turpināt startēt Zviedrijas līgā, ceru, ka man tur piedāvās līgumu, kā arī pārstāvēt Daugavpils komandu „Lokomotiv” Polijas līgā. Es pateicos visiem līdzjutējiem! Tiksimies nākamajā gadā,” gan čempionātu, gan sezonu komentēja Ričards Ansviesulis.

Čempionāts ir noslēdzies un uzvarētāji apbalvoti. Līdzjutēji gandarīti devās savās gaitās. Šogad Latvijas čempionātā spīdvejā visas sešas godalgotās vietas izcīnīja Latvijas spīdvejisti, bet mēs visi tiksimies nākamgad. Tikmēr kluba vadībai sākas ļoti atbildīgs laiks -- jākomplektē komandas sastāvs nākamajai sezonai. Vienā no nākamajiem avīzes numuriem piedāvāsim lasītājiem interviju ar kluba prezidentu Valēriju Šidlovski, kurš pastāstīs par komandas plāniem un izredzēm jaunajā sezonā, kā arī apkopos aizvadītās sezonas rezultātus.

Komentāri

29.09.2022 18:42
Adel
Supper..apsveicu sportistu ar uzvaru. Daugavpils var lepoties ar sportistu.taa ir liiela uzvara.