„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Nosiltināta bijušā kinoteātra "Renesanse" ēka

Ivars Soikāns

Bijušā kinoteātra "Renesanse" ēkā, Vienības ielā 30, pabeigti energoefektivitātes paaugstināšanas būvniecības un piegulošās teritorijas labiekārtošanas darbi, “Latgales Laiku” informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Bijušā kinoteātra ēkas siltināšana tika veikta no iekšpuses, bet fasāde netika skarta, jo ir atzīta par spilgtu pēckara perioda pilsētas arhitektūras piemēru. Projekta gaitā tika nomainītas ārdurvis, lūkas un logi, pārbūvēta apkures un karstā ūdens padeves sistēma, ierīkota mehāniskā ventilācija un jauns apgaismojums, kā arī nomainīts jumts. Pēdējā darbu posmā tika notīrīta ēkas fasāde un sakārtota iepriekš populārā pasākumu rīkošanas vieta -- atklātais amfiteātris.

Būvdarbi ēkā tika veikti Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētajā projektā “Energoefektivitātes paaugstināšana Daugavpils pilsētas pašvaldības ēkā, Vienības ielā 30, Daugavpilī”. Tos veica pilnsabiedrība “PMK un BB”, kas sastāv no biedra SIA “Jēkabpils PMK” un biedra SIA “Belmast Būve”. Būvuzraudzību objektā nodrošināja SIA “Sistēmeksperts”, bet autoruzraudzību -- SIA “REM PRO”.

Patlaban objekts tiek gatavots nodošanai ekspluatācijā: gatavota izpilddokumentācija, formēta jauna ēkas kadastrālās uzmērīšanas lieta, jau veikti izpilduzmērījumi un pieprasīti nepieciešamie atzinumi no tehnisko noteikumu izdevējiem. Ēkas pieņemšanu ekspluatācijā veiks Būvniecības valsts kontroles birojs.

Pēc remonta bijušā kinoteātra "Renesanse" ēkā iemājos Daugavpils Inovāciju centrs. Bijušajā kinoteātra mazajā kinozālē nākotnē tiks izvietoti mobilie interaktīvie eksponāti, kas palīdzēs attīstīt bērnu zināšanas eksakto zinātņu jomā (STEM) un uzņēmējdarbībā.

Projekta realizācijas rezultātā Daugavpilī būs radīta interaktīva vide un jaunas prasmju un zināšanu apguves iespējas ne tikai skolēniem un studentiem, bet arī izglītības speciālistiem, attīstot viņu kompetences un zināšanas STEM zinātnes jomās, lai vairotu zinātkāri par uzņēmējdarbību un karjeras izvēli minētajās jomās.