„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 27. aprīlis
Sestdiena
Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle
+4.7 °C
skaidrs laiks

Irina Romaņenko atzīta par labāko treneri

Publicitātes foto

Daugavpils basketbolistes turpina dalību Eiropas meiteņu basketbola līgā (European Girls Basketball League -- EGBL) U16 grupā. Šogad pirmais posms jau aizvadīts un tā rezultāti priecē mūsu līdzjutējus. Daugavpils jaunās basketbolistes izcīnīja pirmo vietu, uzvarot visās sešās spēlēs.

Šoreiz mūsu komandas pretinieces bija Zviedrijas, Somijas, Ukrainas, Igaunijas, Lietuvas, Luksemburgas, kā arī Rīgas basketbolistes, un pirmajās sešās spēlēs uzvarēja daugavpilietes. Pirmajā mačā ar rezultātu 62:38 viņas pieveica lietuvietes, ar uzvaru -- 55:44 -- noslēdzās spēle ar Somijas komandu, pēc tam tajā pašā dienā ar rezultātu 72:51 tika gūta uzvara cīņā ar Zviedrijas komandu.

Pēcāk notika vēl trīs spēles, un arī tajās uzvarēja Irinas Romaņenko audzēknes. Ar rezultātu 52:33 daugavpilietes sagrāva Igaunijas komandu, tad ar 59:28 pieveica Luksemburgas basketbolistes un, visbeidzot, izcīnīja uzvaru spēlē ar Latvijas komandu "RBJSS Rīdzene" -- 59:43.

“Jau vairākus gadus mēs gana veiksmīgi startējam Eiropas meiteņu basketbola līgā. Tas ir labs stimuls mūsu sportistu izaugsmei. Šo skolu izgājusi sieviešu komandas „Daugavpils Universitāte” līdere Valērija Baranovska, kā arī vēl piecas basketbolistes, kuras spēlē tās pamatsastāvā. Esmu pateicīga Daugavpils pilsētas domei par palīdzību spēļu kārtas organizēšanā Daugavpilī pagājušajā sezonā. Pateicoties tam, šajā sezonā varam bez maksas piedalīties trīs kārtās,” trenere Irina Romaņenko pastāstīja "Latgales Laikam”.

Irina atzīmēja, ka ar katru gadu pretinieču meistarības līmenis aug, spēles kļūst spraigākas un dinamiskākas, un tas ir labi, jo tādā veidā tiek iegūta vērtīga pieredze. Šoreiz viņa vēlas atzīmēt Annas Liepiņas labo sniegumu. Labi spēlēja arī Mila Luzgina, Tamirise Simonova un Ksenija Petrova.

EGBL U16 pirmās kārtas spēles notika Rīgā. Un vienā no spēlēm zālē bija Latvijas Basketbola savienības pārstāvis, kurš pasniedza Irinai Romaņenko balvu -- viņa atzīta par 2021./2022. gada sezonas Jaunatnes basketbola līgas labāko treneri.

“Esmu gandarīta, ka mans darbs izpelnījās ievērību. Pagājusī sezona mūsu audzēknēm bija gana veiksmīga. Daugavpilietes izcīnīja zelta medaļas 2007. gadā dzimušo spēlētāju grupā, bet 2008. gadā dzimušo grupā -- sudraba godalgas. Izcīnījām bronzas medaļas U19 junioru čempionātā,” pastāstīja I. Romaņenko. Tajā pašā laikā pieredzējusī trenere uzsvēra, ka tas nav tikai viņas, bet Daugavpils sporta skolas sieviešu basketbola nodaļas kopīgs nopelns.

Pašlaik EGBL vadībā ir Daugavpils komanda, kuras kontā ir 12 punkti no 12 iespējamajiem. Otro vietu ieņem Ukrainas komanda (10 punkti), bet trešajā vietā ar 9 punktiem ir Zviedrijas basketbolistes. Labāko spēlētāju topos ir galvenokārt Daugavpils basketbolistes. Pārtverto bumbu skaita ziņā vadībā ir Ksenija Petrova, visaugstākais efektivitātes koeficents ir Annai Liepiņai, turklāt viņai arī lielākais gūto punktu skaits, kā arī augsts rādītājs atlēkušajās bumbās. Par rezultatīvu piespēļu līderi kļuvusi Tamirise Simonova.

Nākamā Eiropas meiteņu basketbola līgas U16 grupas spēļu kārta paredzēta decembra vidū.