„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Līksnā iesvētīja Jēzus Sirds dārzu un svinēja baznīcas 110. dzimšanas dienu

Ivars Soikāns

15. oktobrī Augšdaugavas novadā, Līksnā, norisinājās Līksnas Vissvētās Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcas 110. gadskārtai veltīts svinīgs pasākumus un tika iesvētīts pie baznīcas izveidotais Jēzus Sirds apsolījumu dārzs.

Svinīgos pasākumus ievadīja koncerts "Muzikālais dāvinājums par Dieva žēlastībām", kurā uzstājās Katažina Dudareva (soprāns), Igors Ozuns (vijole) un Ilona Sajevska (klavieres). Tam sekoja svinīgais dievkalpojums, kuru vadīja Daugavpils dekanāta dekāns priesteris Mārtiņš Klušs. Dievkalpojuma noslēgumā tika sumināti cilvēki, kas devuši lielu ieguldījumu Jēzus Sirds apsolījumu dārza tapšanā.

Pateicības rakstu saņēma Vanda Kezika par atbalstu daudzu gadu garumā, Nansija Tamane, Māris Kapačs, Edgars Stikāns, priesteris Andris Ševels un dekāns Mārtiņš Klušs -- par aktīvu līdzdalību dārza izveidē. Pateicības vārdi tika izteikti arī kādreizējiem Līksnas draudzes prāvestiem Česlavam Mikšto, Aivaram Kursītim, Fēliksam Saveļjevam, Jurim Zarānam, Jānim Smirnovam un Andžejam Lapinskim.

Svinīgie pasākumi turpinājās ar Jēzus Sirds apsolījumu dārza iesvētīšanu. Sirds dārza centrā ir krusts un dīķis sirds formā, kam apkārt ir pastaigu celiņi. Drīzumā parkā paredzēts uzstādīt 12 plāksnes ar apsolījumu tekstu, soliņus un tiltiņu. Jēzus Sirds dārzs ir gandrīz hektāru plašs parks ar dīķi un apstādījumiem sirds formā, kas plešas gar koku aleju, kas ved uz Līksnas baznīcu, un lieliski izceļ krāšņās, no sarkaniem ķieģeļiem neogotikas stilā būvētās Līksnas baznīcas majestātiskumu.

Projektu “Jēzus Sirds dārza izveide Līksnā” pie Līksnas katoļu draudzes realizē Līksnas draudzes biedrība. Tas tika izstrādāts biedrības “Daugavpils un Ilūkstes novadu partnerība “Kaimiņi”” izsludinātā atklātā projektu konkursa Lauku atbalsta programmas ietvaros un iesniegts izvērtēšanai Lauku atbalsta dienesta Dienvidlatgales reģionālajā lauksaimniecības pārvaldē, kur 2022. gada 6. maijā tika apstiprināts. Projekta attiecināmās izmaksas ir 49 866,84 eiro, tai skaitā Augšdaugavas novada pašvaldības līdzfinansējums -- 10%.

Jēzus Sirds dārza tehnisko projektu izstrādāja SIA “BRK projekti”, bet labiekārtošanas elementu jaunbūvi veica IK “MKD trans”. Jēzus Sirds dārza labiekārtošanā piedalījās arī Līksnas draudzes brīvprātīgie, kuri divās talkās lasīja akmeņus, kokus un krūmu saknes, lai sagatavotu laukumu zāles sēšanai, un iestādīja vairāk nekā 600 bārbeļu stādus.

Līksnas Vissvētās Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcas 110. gadskārtai veltītie svinīgie pasākumi noslēdzās ar svētku mielastu draudzes mājā.