„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.1 °C
apmācies

Daugavpils Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums paaugstina tarifu!

15. oktobrī Daugavpils Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma (DDzKSU) mājaslapā tika publicētas tāmes katrai mājai, ko apkalpo šis uzņēmums. Daži iedzīvotāji, redzot jauno tarifu, jutās šokēti. Daļā pilsētas māju jaunajā gadā rēķini var ievērojami pieaugt.

Ir skaidrs, ka pašlaik sadārdzinās pilnīgi viss, arī būvmateriāli. Ņemot to vērā, ir diezgan loģiski, ka arī visi uzņēmumi un organizācijas, kas sniedz jebkādus pakalpojumus, ir spiesti paaugstināt tarifus. Tāpēc nav nekā pārsteidzoša, ka to dara arī DDzKSU. Taču tika gaidīts, ka maksa par viena kvadrātmetra apsaimniekošanu varētu pieaugt par 5, nevis par 25 centiem, kā tas noticis dažās mājās.

Šo situāciju kārtējā preses konferencē komentēja Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš. Viņš norādīja, ka, saskaņā ar likuma prasībām, uzņēmumam bija pienākums līdz 15. oktobrim publiskot tāmes jaunajam gadam, kas arī tika izdarīts. Un tagad Daugavpils pilsētas domes izpilddirektorei Tatjanai Dubinai, kas ir DDzKSU kapitāla daļu turētāja, ir jāpārbauda, ​​vai viss ir izdarīts pareizi un laikā.

Savukārt katra adrese un katrs plānotais darbs ir jāpārrunā nevis domē, bet gan uzņēmumā, vēršoties pie DDzKSU speciālistiem. Dažās mājās tarifs pieaug sakarā ar avārijas stāvoklī esošo balkonu ieplānoto remontu. Šajā gadījumā tik tiešām ir runa par būtisku tarifa pieaugumu.

Tie, kuri vēl nav redzējuši tāmes 2023. gadam, to var izdarīt un iepazīties ar publiskoto dokumentu, apmeklējot Daugavpils Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma mājaslapu www.ddzksu.lv. Jādodas uz sadaļu „Klientiem”, kur ir apakšsadaļa „Tāmes”. Pēc tam ekrānā parādīsies logs, kurā jāievada klienta kods (tas ir norādīts katrā jūsu rēķinā). Tad jāatrod „pielikums 1” 2023. gadam. Tā arī ir jūsu tāme, ar kuru var iepazīties ikviens norādītās mājas iedzīvotājs. Un, ja jums ir jautājumi par šo dokumentu un ieplānotajiem darbiem, sazinieties ar apkalpojošo organizāciju, lai saņemtu atbildes.