„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

Ilūkstē par 34% sadārdzināsies ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojums

Ivars Soikāns

SIA “Ornaments”, kas Augšdaugavas novada Ilūkstes pilsētas un lauku administratīvajā teritorijā nodrošina daudznozaru komunālo pakalpojumu sniegšanu, iesniegusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai jauno ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projektu, kas paredz ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu sadārdzinājumu par 34%.

Patlaban SIA “Ornaments” sniedzamā ūdensapgādes pakalpojuma tarifs ir 0,96 eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), bet kanalizācijas pakalpojuma tarifs -- 1,45 eiro par kubikmetru bez PVN. Savukārt jaunais ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifs paredzēts attiecīgi 1,28 un 1,95 eiro par kubikmetru bez PVN.

Tarifa izmaiņas uzņēmumā pamato ar tā darbības zonas paplašināšanos un ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksu palielināšanos. Spēkā esošie tarifi vairs nespējot segt ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas izmaksas.

Jaunais ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifs aprēķināts saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas apstiprināto ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodiku un varētu stāties spēkā no 2023. gada 1. marta.

Iepazīties ar tarifa projektā ietverto vispārpieejamo informāciju, kā arī sniegt savus priekšlikumus un ieteikumus par ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifa projektu lietotājs var SIA “Ornaments” birojā, iepriekš sazinoties ar uzņēmuma grāmatvedi.

Priekšlikumus un ieteikumus par tarifa projektu rakstveidā vai elektroniski var iesniegt SIA “Ornaments” birojā, kā arī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā 20 dienu laikā no šī paziņojuma publicēšanas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.