„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.4 °C
apmācies

Lāčplēša dienas lāpu gājiens Daugavpilī pulcēja tūkstošus

Svinot Lāčplēša dienu, 11. novembrī Daugavpilī norisinājās vērienīgi piemiņas pasākumi, kurus ievadīja ziedu nolikšanai un piemiņas brīži karavīru kapos un piemiņas vietās. Dienas otrajā pusē Daugavpils cietoksnī pie atjaunotā pieminekļa Latvijas armijas Zemgales divīzijas 10. Aizputes kājnieku pulka kritušajiem svinīgo zvērestu deva jaunie zemessargi, solot uzticību Latvijas valstij, tās Satversmei, tautai un, netaupot spēkus, sargāt savu tautu un savas valsts neatkarību. Savukārt par Lāčplēša dienas svinību kulmināciju kļuva lāpu gājiens.

Pēc divu gadu pārtraukuma pie Daugavpils Universitātes atkal pulcējās tūkstošiem Daugavpils un Augšdaugavas novada iedzīvotāju un pilsētas viesu. Nesot iedegtas lāpas un svecītes, lāpu gājiena dalībnieki izveidoja gaismas upi, kas plūda pa pilsētas ielām līdz Vienības laukumam, kur ar lāpām un svecēm tika izgaismota Latvijas kontūra. Pēc pasākuma rīkotāju aplēsēm, šogad Lāpu gājienā piedalījās vairāk nekā 3000 dalībnieku. Lāčplēša dienas svinības noslēdzās ar skanīgu un lustīgu kapelas “Rēzeknes muzikanti” koncertu Vienības laukumā.