„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.6 °C
apmācies

Igors Aleksejevs: "Prioritāte ir pilsētas ceļu fonda uzlabošana"

Publicitātes foto

Gan pašvaldība, gan es regulāri saņemu Daugavpils iedzīvotāju sūdzības par ceļu seguma kvalitāti. Viens posms -- asfaltēts, taču bedrīšu dēļ to gandrīz nav iespējams izbraukt, cits posms -- joprojām grantēts, gluži kā laukos.

Pašlaik es, būdams Pilsētas saimniecības un attīstības komitejas priekšsēdētājs, cenšos darīt visu iespējamo, lai cita starpā attīstītu pilsētas ceļu infrastruktūru. Diemžēl šosezon šajos darbos iejaucās ģeopolitika un kara izraisītā ekonomiskā krīze. Uzņēmēji, kas pavasarī atsāka darbus pēc tehnoloģiskā pārtraukuma, saskārās ar citu realitāti. Objekti, kurus viņi gatavojās pabeigt vai tikai sākt darbu, vairs neatbilda plānotajām cenām. Rezultātā vairāki darbi pilsētas objektos tika apturēti. Bija skandalozas situācijas, kad uzņēmēji objektu pameta pavisam, tāpēc bija jāveic pārrunas, steidzami jāmeklē citi problēmu risināšanas varianti. Es tagad rakstu par Brjanskas, Miera, Alejas ielu, Aizpilsētas parku. Vairākus nozīmīgus augstas gatavības projektus -- Avotu, Akadēmiķa Graftio, Aglonas ielas renovāciju nācās pārcelt uz nākamo gadu.

Starp citu, Aglonas un Avotu iela atrodas netālu no Avotiņu parka -- es uzskatu, ka arī tā attīstība ir svarīga. Tāpēc, iespējams, labākais risinājums būtu kompleksa pieeja šiem remontdarbiem.

No pašreizējiem darbiem, kurus mēs iespēju robežās turpinām, ir ceļa seguma remonts Cietokšņa ielā. Līdz snigšanai tika veikti asfalta frēzēšanas darbi. Pagaidām ir atklāts jautājums par pirmā slāņa ieklāšanu. Savukārt Krāslavas ielā darbi jau tuvojas noslēgumam -- notiek uzbrauktuvju un nobrauktuvju izbūve. Šeit darbs sākās diezgan vēlu, jo bija jāgaida finansējums. Protams, darbus varēja pabeigt par savu naudu, bet jūs jau paši saprotat, ka mums tās nav daudz, pilsētas budžets ir ierobežots.

Šogad beidzot esam uzsākuši darbus vienā no prioritārākajiem objektiem -- tā ir Smilšu iela no Valkas līdz Jātnieku ielai. Jā, mēs to sākām vēlu, kad ceļu remontdarbu sezona tuvojās beigām, bet šeit nebija citu variantu. Ja nebūtu sākuši šogad, mēs projektu būtu zaudējuši pavisam! Trīs gadus pie tā strādājām, piesaistījām finansējumu, meklējām variantus... Es pats izstaigāju dažādus kabinetus, lai mums viss izdotos. Un tikai šogad, pateicoties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalstam, pilsēta saņēma šī projekta īstenošanai nepieciešamos līdzekļus. Šim projektam ir divas kārtas – asfalta seguma atjaunošana un sliežu ieklāšana. Tāpēc radās dažādas īslaicīgas nianses. Par laimi, mums viss izdevās! Daļa darbu jau ir paveikta. Pagaidām ir runa par stāvvietām un piegulošās teritorijas labiekārtošana. Kad projekts būs pabeigts, autostāvvietu būs ievērojami vairāk. Nākamgad tiks nomainīts ceļa segums un tramvaja sliedes, lai autovadītājiem vairs nerastos problēmas, šķērsojot sliedes.

Savukārt grants ceļu pilsētā paliek arvien mazāk. Kā vienu no svarīgākajām izcelšu Grodņas ielu, kas tieši savieno izbrauktuvi no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta stacijas uz pilsētas galveno maģistrāli -- 18. novembra ielu. Pateicoties šim projektam, mediķi varēs ietaupīt nereti tik svarīgās minūtes.

Šogad netika aizmirsta arī tūrisma zonu labiekārtošana -- atpūtnieku ērtībām noasfaltēts posms, kas no 18. novembra ielas ved gandrīz līdz pašam Lielajam Stropu ezeram. Papildu ir uzsākts projekts, lai pagarinātu promenādi pie ezera, kurai blakus būs autostāvvieta aptuveni 50 vietām, kā arī ieplānots izveidot īpašu vietu laivu nolaišanai ūdenī.

Rezumējot varu teikt, ka, neskatoties uz vairākām grūtībām, gan finansiālām, gan morālām, mēs tikām galā. Patiesībā, neskatoties uz katastrofālo finansiālo situāciju, šogad mums izdevies paveikt lielu ceļu darbu apjomu. Taču vēl ir daudz darāmā, tāpēc mēs ar komandu turpināsim meklēt līdzekļus citu ielu sakārtošanai.

Tagad, iestājoties ziemai, prioritāte ir kvalitatīva ielu tīrīšana un drošas infrastruktūras uzturēšana visiem pilsētas iedzīvotājiem. Esmu jau saņēmis informāciju no daugavpiliešiem un kopā ar atbildīgajiem dienestiem jautājumi tika atrisināti. Tāpēc, ja redzat, ka kādiem ceļu posmiem jāpievērš īpaša uzmanība, varat man ziņot, rakstot vai nu manā „Facebook” profilā, vai sūtot sūdzību uz e-pastu igors.aleksejevs@daugavpils.lv.

Veidosim savu pilsētu labāku kopā!

Raksts sagatavots sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domes deputātu Igoru Aleksejevu