„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

Daugavpilī floristi uzbūra pasaku

Ivars Soikāns

Aizvadītās nedēļas nogalē Daugavpilī norisinājās floristikas festivāls “Flora Expo Daugavpils 2022”. Piektdien un sestdien Daugavpils Universitātes jaunajā korpusā darbojās floristi un fotogrāfi, tika iekārtotas floristikas zonas, kur strādāja fotogrāfi ar modelēm un vēlāk publicēja savas fotogrāfijas sociālajos tīklos ar tēmturi #FLORAEXPODAUGAVPILS2022. Tāpat sociālajā tīklā „Facebook” un „Instagram” notika balsošana par labāko foto zonu un labāko fotogrāfiju.

Savukārt svētdien no pl. 10.00 ikviens interesents varēja aplūkot floristikas kompozīcijas un foto zonas un fotografēties uz nebēdu. Pl. 10.30 māksliniece Viktorija Kozlova zīmēja ziedu kompozīciju virtuālās realitātes brillēs un ar projektora palīdzību, bet pl. 11.15 notika floristikas amata meistares Innas Pahomovas Ziemassvētku pušķu demonstrēšana. Festivāla viesi tika pārsteigti arī ar mākslinieces Viktorijas Valujevas “dzīvo” zīmēšanu uz divām gleznām, bet vēlāk notika vienas gleznas labdarības izsole. Pasākums noslēdzās ar labāko floristu un fotogrāfu apbalvošanu.

Floristikas festivālu organizēja floristikas studija “Innel” kopā ar producenti Olgu Garajevu un Daugavpils Universitātes studenti Jekaterinu Orlovsku.