„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.7 °C
neliels lietus

Daugavpilī iedegta galvenā Ziemassvētku egle

Ivars Soikāns

Daugavpilī pilnā sparā gatavojas Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam. Pagājušajā sestdienā, 3. decembrī, Vienības laukumā, vairāku tūkstošu Daugavpils iedzīvotāju un viesu klātbūtnē, tika iedegta pilsētas galvenā Ziemassvētku egle.

Šogad, neskatoties uz enerģētisko un ģeopolitisko krīzi, pilsētas vadība tomēr nolēma mūs iepriecināt un radīt īstu ziemas pasaku ne tikai Vienības laukumā, bet visā Rīgas ielā. Ziemassvētku gaidīšanas laikā Daugavpils pārtapusi pasakainā ledus pilī, bet tās centrā Vienības laukumā kā Ledus karaliene krāšņā dārgakmeņiem rotātā kleitā ar kroni galvā iemirdzējusies 17 metrus augsta brīnumaina egle, kuru sargā izgaismoti polārlāči.

Svētku egles iedegšanas pasākums sākās ar teatralizētu uzvedumu bērniem „Pūkainīšu Ziemassvētku pasaka”, kas ļāva klātesošajiem izbaudīt ziemas jautrību kopā ar tās galvenajiem varoņiem – trīs zaķiem un blēņdari vilku.

Gaidot gada sirsnīgākos svētkus, daugavpilieši un pilsētas viesi aicināti doties nesteidzīgās pastaigās pa pilsētu, baudot mirdzošo svētku noskaņu.

Vienības laukumā uzstādītas atrakcijas. Tiesa, tās ir par maksu, taču cenas ir pieņemamas. Tomēr, iespējams, vispopulārākais ir panorāmas rats. Tā augstums ir 27 metri. Un no augstākā punkta paveras skats uz visu mūsu brīnišķīgo pilsētu. Cilvēki, izvizinājušies šajā ratā, sajūsmināti dalījās savās emocijās.

Šogad svētku moto ir “Ziemassvētki ledus pilī -- Daugavpilī”, tāpēc pilsētas rotājumos dominē gaišie toņi un ledus mirdzums. Svētku noformējumā iemirdzējušies arī pilsētas parki un skvēri un tajos augošās egles. Svētku rotājumi pilsētvidē būs skatāmi aptuveni līdz janvāra vidum.