„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Latgales SEZ uzņēmums SIA “Pulsar Optics” -- laureāts nominācijā “Gada sociāli atbildīgs uzņēmums 2022”

Publicitātes foto

2022. gada 9. novembrī Latgales plānošanas reģiona (LPR) organizētajā pasākumā “Latgales diena 2022” tika paziņoti un apbalvoti Latgales uzņēmējdarbības centra (LUC) ikgadējā konkursa “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2022” laureāti.

“Latgales diena” ir pasākums, kas jau otro gadu kļūst par LPR gada nogales vērienīgāko notikumu, kas ir veltīts Latgales reģiona uzņēmējdarbības aktivizēšanai un attīstībai, kā arī vietējo uzņēmēju piedāvāto iespēju un reģiona kā tūrisma galamērķa prezentēšanai. Šī gada konkursā 8 nominācijās tika sumināti divi no Latgales speciālās ekonomiskās zonas (Latgales SEZ) uzņēmumiem: SIA "Light Guide Optics International", kas saņēma balvu nominācijā "Gada speciālās ekonomiskās zonas uzņēmums Latgalē 2022" un SIA “Pulsar Optics”, kas kļuva par laureātu nominācijā “Gada sociāli atbildīgs uzņēmums”.

Jāpiebilst, ka nominācijā “Gada sociāli atbildīgs uzņēmums” šogad bija pieteikts otrs lielākais pretendentu skaits starp visām nominācijām, jo par uzvaru cīnījās 14 uzņēmumi.

Šajā pašā dienā norisinājās vēl kāds svarīgs notikums -- Latgales pārstāvniecībā Rīgā -- Latgales speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) Uzraudzības komisijas sēdē tika apstiprināts jauns apjomīgs investīciju projekts – SIA “Pulsar Optics” 3. ieguldījumu projekts EUR 1 682 825.00 apmērā.

Yukon Advanced Optics Worldwide” grupa – inovāciju līderi savā nozarē

SIA “Pulsar Optics” ir Lietuvas augsto tehnoloģiju uzņēmuma “Yukon Advanced Optics Worldwide” meitas uzņēmums, kas kopš 2021. gada darbojas Daugavpilī un ražo termovizuālās nakts redzamības optiskās ierīces civilai lietošanai, nodarbinot ap 200 darbinieku. Tas ir kļuvis par pasaulē vadošo termovizuālo ierīču ražotāju, tendenču noteicēju un inovāciju līderi, kura produkti tiek eksportēti uz vairāk nekā 70 valstīm, bet galvenie tirgi ir ASV un Eiropa. Tas ir viens no nedaudzajiem ražotājiem, kas nodrošina pilnu ražošanas ciklu un šobrīd piedāvā vairāk nekā 200 produktu veidus.

SIA “Pulsar Optics” – sociāli atbildīgs uzņēmums

Saskaņā ar konkursa “Latgales uzņēmēju gada balva 2022” nolikumu, uz balvu nominācijā “Gada sociāli atbildīgs uzņēmums” varēja pretendēt Latgales reģionā strādājošs uzņēmējs, kas iepriekšējā pārskata periodā ir sasniedzis labākos rezultātus, savstarpēji sadarbojoties ar Latgales reģiona pašvaldībām, to iestādēm vai citām organizācijām, kā arī ar savu darbību, pasākumiem veicinājis Latgales atpazīstamību Latvijā un pasaulē.

Laureātu apbalvošanas ceremonijā uzņēmumu SIA “Pulsar Optics” sveica un balvu pasniedza 14. Saeimas deputāts Rihards Kozlovskis, atzīmējot, ka ne tikai uzņēmējdarbība, darba vietas, bizness un eksports, bet arī skaidra un noteikta vērtību sistēma ir šī uzņēmuma pamatu pamatos – tas gādā par saviem darbiniekiem, finansiāli atbalsta reģiona veselības aprūpes sistēmu un aktīvi palīdz ukraiņiem, kuri šobrīd patvērumu raduši Latvijā.

Covid-19 laikā SIA „Pulsar Optics” ziedoja Daugavpils reģionālajai slimnīcai 41 jaunu funkcionālo gultu, kas ļāva slimnīcai paplašināt iespējas savlaicīgi uzņemt un ārstēt ar Covid-19 inficētus pacientus. Uzņēmums ziedojis arī 150 tūkstošus eiro, lai atbalstītu Ukrainas bēgļus Latvijā, pārskaitot līdzekļus vairākām organizācijām, tostarp jauniešu organizācijai “Young Folks LV”, sociālās iniciatīvas centram “Common Ground” un biedrībai “Latvijas Sarkanais Krusts”.

SIA “Pulsar Optics” ir atbildīga organizācija, kura augsti vērtē savus darbiniekus un rūpējas par viņu labklājību, saglabājot līdzsvaru starp darbu un atpūtu. Tiek organizētas apmācības un semināri, lai iepazītos ar uzņēmuma produktiem un paaugstinātu savu kvalifikāciju, apmaksājot uzņēmuma darbiniekiem atvaļinājumus ārzemēs un Latvijā programmas “Pieejama atpūta” ietvaros.

Uzņēmuma attīstība Latgales SEZ ietvaros

Šī gada maijā, plānojot investēt savā attīstībā, uzņēmums pievienojās arī Latgales speciālajai ekonomiskajai zonai. SIA “Pulsar Optics” investīciju projektu īstenošanai Latgales SEZ teritorijā veica ieguldījumus ap 5 milj. eiro apmērā, kopumā Daugavpilī radot 112 jaunas darba vietas. Šobrīd realizācijas noslēguma posmā ir ieguldījumu projekti: ražošanas iekārtu iegādei un telpu pielāgošanai plastmasas liešanas un mehāniskās apstrādes ražošanas vajadzībām 2,03 miljonu eiro apmērā, kā arī uzņēmuma darbības paplašināšanai jaunu darba vietu izveidē, paredzot saņemt Latgales SEZ kapitālsabiedrībām likumā paredzētos nodokļu atvieglojumus par sākotnējo ieguldījumu rezultātā radītajām jaunizveidotajām darba vietām 2,8 miljonu eiro apmērā.

9. novembrī Latgales SEZ Uzraudzības komisija apstiprināja SIA “Pulsar Optics” jauno – nu jau 3. ieguldījumu projektu “Metālapstrādes iecirkņa izveidošana ražošanas vajadzībām Višķu 21F, Daugavpilī” EUR 1 682 825.00 apmērā, kas tiks īstenots no 2022. gada 15. novembra līdz 2023. gada 31. decembrim.

SIA “Pulsar Optics” valdes priekšsēdētājs Viktors Smirnovs norāda: “Viens no uzņēmuma attīstības mērķiem ir pilna cikla ražošanas nodrošināšana Latvijā, Daugavpilī. Ieguldījumu projekts ir kārtējais solis šī attīstības uzdevuma sasniegšanai ar mērķi palielināt uzņēmuma ražošanas, pārdošanas un eksporta apjomus. Jaunā ieguldījumu projekta īstenošanas rezultātā tiek plānots izveidot vēl vismaz 50 jaunas darba vietas. Kopumā, realizējot trīs ieguldījumu projektus, uzņēmums plāno veikt investīcijas ap 6,5 miljonu eiro apmērā”.

“Uzņēmums jau šobrīd ir kļuvis par vienu no lielākajiem ārvalstu investoriem Latgalē! Pēc Latgales SEZ statusa piešķiršanas tika radīta papildu ekonomiskā atdeve mūsu reģionā, kā arī iedzīvotājiem sniegta iespēja strādāt modernās, labiekārtotās un arī labi apmaksātās darba vietās augsto tehnoloģiju uzņēmumā. Priecājamies, ka šādi uz inovācijām vērsti uzņēmumi aizvien vairāk uzticas Latgales reģiona attīstības potenciālam, investējot ievērojamus līdzekļus tā attīstībā,” rezumē Latgales SEZ Uzraudzības komitejas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Informācija par pievienošanos LSEZ: Latgales SEZ pārvaldnieces vietnieks Vladislavs Stankevičs, tālr. 29511462.