„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.1 °C
neliels sniegs

Sarūpē Ziemassvētku dāvanas Daugavpils pansionāta iemītniekiem

Ivars Soikāns

 

Tuvojoties gadumijai, Daugavpils Centra vidusskolas pirmsskolas izglītības iestādes Stadiona ielā 6 (bijusī 17. pirmsskolas izglītības iestāde) kolektīvs sadarbībā ar bērnudārza audzēkņu vecākiem sarūpējuši Ziemassvētkiem dāvanas Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālā centra iemītniekiem.

 

Izglītības iestādes vadītāja Velta Prokofjeva pastāstīja “Latgales Laikam”, ka labdarības akcijas gaitā bērnudārza darbinieki sadarbībā ar bērnudārza audzēkņu vecākiem Ziemassvētku dāvanās Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālā centra iemītniekiem sarūpējuši saldumus, siltas drēbes, zeķes, personiskās higiēnas un kosmētikas preces, kā arī citas ikdienā noderīgas lietas.

 

Dāvanu cena iepriekš nav tikusi noteikta, labdarības akcijas dalībnieki savu iespēju robežās nokomplektējuši dāvanas, ieliekot tajās to, ko paši uzskatījuši par vajadzīgu. Galvenais nosacījums bijis, lai dāvanas būtu iepakotas un gatavas dāvināšanai.

 

Ziemassvētku labdarības akcijas gaitā bērnudārza darbinieku un tā audzēkņu vecāku sarūpētās dāvanas Daugavpils pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālā centra iemītniekiem tiks nogādātas Ziemassvētku priekšvakarā.

 

Šī nav pirmā labdarības akcija, kuru kopīgi rīko pirmsskolas izglītības iestādes darbinieki un bērnudārza audzēkņu vecāki. Parasti mācību gada laikā tiek rīkotas divas labdarības akcijas -- pirms Ziemassvētkiem un pirms Lieldienām. Pirms Ziemassvētkiem parasti tiek gatavotas dāvanas veco ļaužu pansionātam vai dzemdību nama nodaļai, bet pavasarī -- kādai no dzīvnieku patversmēm. Pērn pirms Lieldienām ziedojumi tika vākti Daugavpils dzīvnieku patversmes iemītniekiem, bet nākamgad dāvanas plānots sarūpēt dzīvnieku patversmei Augšdaugavas novada Demenes pagastā.