„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.6 °C
apmācies

Gaidot mieru

Publicitātes foto

Drīz būs pagājis vēl viens gads. Un tas bija smags. Mēs visi saskārāmies ar jauniem izaicinājumiem. Uz enerģētiskās un ģeopolitiskās krīzes fona sāka strauji augt cenas pilnīgi visam, bet mūsu algas palika agrākajā līmenī. Protams, valdība sagatavoja mums nelielu dāvanu, no jaunā gada palielinot minimālo algu no 500 uz 620 eiro. Bet aktuāls ir jautājums, kurš to spēs maksāt? Pašvaldību un valsts struktūras -- jā, privātais sektors -- diez vai, katrā ziņā noteikti ne visi uzņēmumi un firmas.

Atkal visiem ir jāizdzīvo. Tendence turpinās. Mēs izdzīvojām divus "kovida" gadus, un tad šķita, ka nekas briesmīgāks vairs nevar būt, bet kur nu… Sākoties karam Ukrainā, situācija krasi pasliktinājās. Un tagad mēs ar bažām gaidām jauno gadu -- kādu "pārsteigumu" tas mums sagādās?

Tomēr es, neskatoties uz visu, joprojām cenšos saglabāt optimismu. Protams, nebūs viegli, bet es ticu, ka mēs spēsim pārvarēt šo grūto periodu. Kas tam vajadzīgs? Domāju, ka, pirmām kārtām, komandas darbs. Tikai strādājot kopā, mēs spēsim sasniegt vēlamo rezultātu. Mums jābūt vienotiem, jo, kad nav vienotības, nekas labs nav gaidāms. Un tas attiecas gan uz mazu uzņēmumu kolektīviem, gan visu valsti.

Savukārt laikrakstam "Latgales Laiks" ir lieliskas ziņas. Izdevuma īpašnieki atpirka akcijas no Daugavpils pilsētas domes, un tagad mēs varam ar pilnu pārliecību saukt sevi par absolūti neatkarīgiem no jebkura politiskā spēka. Ko tas nozīmē mūsu lasītājiem? To, ka sniegsim aktuālu informāciju, neņemot vērā tā vai cita politiķa intereses. Mūsu mazais, bet ļoti draudzīgais kolektīvs darīs visu, lai laikraksts lasītājiem būtu interesants.

Un šodien es kā laikraksta redaktore esmu gandarīta par to, ka mūsu abonentu skaits nesamazinās. Un tas nozīmē, ka mēs ejam pareizajā virzienā. Un arī turpmāk turēsimies pie izvēlētā kursa.

Šajā pirmssvētku laikā es vēlos pateikties visiem mūsu lasītājiem, visiem mūsu abonentiem par uzticību. Visa mūsu kolektīva vārdā novēlu jums veselību, laimi un mīlestību jaunajā gadā. Ikviens no mums gaida kaut ko labu no 2023. gada, jo tam ir jābūt veiksmīgākam par iepriekšējo. Tieši to arī novēlu! Lai jūs gaida spilgti iespaidi un patīkamas tikšanās. Veiksmi, finansiālo labklājību un savstarpēju sapratni ar cilvēkiem, kas jums ir mīļi un tuvi!

Un -- pats galvenais -- mieru un mierīgas debesis virs galvas!

Ar cieņu, avīzes "Latgales Laiks" redaktore Jeļena Bobkova