„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+10.8 °C
daļēji mākoņains

Igors Aleksejevs: "Mēs plānojam arī turpmāk attīstīt dzimto pilsētu!"

Klāt jaunais -- 2023. gads. Un tagad ir īstais laiks izvērtēt aizejošo gadu un ieskicēt plānus jaunajam gadam. Kāds bija 2022. gads? Smags? Neapšaubāmi. Un es vēlos atzīmēt, ka arī 2023. gadā manāmus uzlabojumus nevajadzētu gaidīt. Diemžēl pašreizējā krīze, turklāt ne tikai enerģētiskā, bet arī ģeopolitiskā, es tagad runāju par karu Ukrainā, ir ietekmējusi visas pasaules un tostarp arī mūsu mīļās Daugavpils dzīvi.

Godīgi sakot, pat savos ļaunākajos sapņos es nevarēju iedomāties šādus notikumus. Tomēr tas notika. Un tagad mums atkal ir jāizdzīvo -- gan parastajiem iedzīvotājiem, gan uzņēmumu vadītājiem. Taču, neskatoties uz visām grūtībām, bijuši arī pozitīvi notikumi. Un tieši par to es šoreiz vēlos pastāstīt.

Protams, krīze ir ietekmēja mūsu darbu. Straujā būvmateriālu sadārdzinājuma dēļ mēs bijām spiesti apturēt dažus projektus līdz labākiem laikiem. Visu gadu nācās meklēt risinājumus sarežģītās situācijās. Un tagad esmu gatavs ar pilnu pārliecību teikt, ka visi plānotie darbi, neskatoties uz sarežģījumiem, tiks paveikti laikā. Vēlos atzīmēt, ka mūsu speciālisti, tostarp Daugavpils pilsētas domes Attīstības departaments, Komunālās saimniecības pārvalde un Būvvalde strādā ļoti augstā profesionālā līmenī arī krīzes apstākļos, par ko esmu ļoti pateicīgs viņiem visiem.

Kopumā vēlos izcelt vairākas stratēģiski svarīgas tēmas. Varu teikt, ka, pateicoties ciešai sadarbībai ar iepriekšējo valdību, mums izdevās paveikt daudzus uzdevumus, jo šajā laika posmā saņēmām tik daudz līdzekļu, cik pilsēta agrāk nekad nebija saņēmusi.

Pirmā pozitīvā lieta, ko gribu atzīmēt, ir Smilšu ielas rekonstrukcija no Jātnieku līdz Valkas ielai. Šim posmam jau ļoti ilgu laiku bija nepieciešams kapitālais remonts. Par ceļa seguma kvalitāti sūdzējās ne tikai autovadītāji, kuriem bija grūti izbraukt šo posmu, bet arī gājēji. Un, noslēdzoties ceļu remontdarbu sezonai, šeit beidzot sākās darbi. Daudzi mums pārmet, sakot -- vai tiešām nevarēja sagaidīt pavasari, lai uzsāktu projekta īstenošanu? Nē, tas nebija iespējams, jo tādējādi mēs būtu zaudējuši nepieciešamo finansējumu. Turklāt ceļu remontdarbi tika veikti arī Miera, Brjanskas, Bauskas, Grodņas ielā...

Pavirzījies uz priekšu arī sabiedriskā transporta pieturvietu, īpaši autobusu pieturu, kvalitātes jautājums. Pēc manas iniciatīvas notika Daugavpils domes Pilsētas saimniecības un attīstības komitejas izbraukuma sēde. Kopā ar mums objektus apmeklēja Komunālā saimniecības pārvaldes un uzņēmuma „Daugavpils satiksme” pārstāvji. Un tagad tiek apstiprinātas trīs gadu būvniecības plāna pēdējās detaļas.

Turpinot sabiedriskā transporta tēmu, jāatzīmē, ka šogad mums izdevās papildināt autoparku ar jauniem autobusiem, jo ​​daudzi vecie autobusi jau kļuvuši nelietojami un tajos vairs nevar pārvadāt pasažierus. Turklāt tieši Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcai ir uzticēta jaunu tramvaju izgatavošana uzņēmuma „Daugavpils satiksme” vajadzībām, kas maršrutos varēs doties jaunajā gadā. Un tas ir lieliski, ka mūsu uzņēmums veiks šādus darbus, jo tas nozīmē darba vietu saglabāšanu Daugavpils iedzīvotājiem.

Tāpat jāatzīmē 4 miljonu eiro finansējuma piešķiršana jaunas šķeldas katlumājas celtniecībai uz SC-2 bāzes. Šī projekta īstenošana palīdzēs atrisināt daudziem iedzīvotājiem sasāpējušo apkures tarifu problēmu.

Nobeigumam tuvojas sanatorijas "Mežciems" projektēšanas darbi, kuriem līdzekļi 270 000 eiro apmērā tika piešķirti, pateicoties Labklājības ministrijas darbam. Pēc tam objekts tiks nodots investoriem.

Neskatoties uz krīzi, pilsētā uzsāk darbu jauni uzņēmumi, tostarp veikali, jo arī tās ir darba vietas. Vairākkārt esmu dzirdējis -- kam mums tas viss vajadzīgs, būtu labāk, ja pašvaldība pilsētā celtu fabrikas un rūpnīcas. Taču, atbildot uz šo aizrādījumu, vēlos uzsvērt, ka pašvaldībai nav juridisku tiesību veikt komercdarbību, proti, tieši tā saucas prasīto objektu celtniecība.

Jāatzīst, ka, lai sasniegtu šos mērķus, nācās daudz laika pavadīt Rīgā, staigājot pa ministrijām. Toties tagad var mazliet uzelpot un apzināties, ka šis laiks nav iztērēts velti.

Nu jau ir laiks izveidot plānu nākamajam gadam. Runājot par sevi, ar pilnu pārliecību varu teikt, ka turpināšu iesākto, proti, attīstīšu savu dzimto pilsētu. Priekšā ir jauni izaicinājumi un jauni projekti, un, lai tos īstenotu, atkal būs jādodas uz ministrijām, jādibina kontakti ar jaunizveidoto valdību un jāpiesaista nauda Daugavpilij.

Un šodien, jaunā 2023. gada priekšvakarā, vēlos Daugavpils un visas Latgales iedzīvotājiem novēlēt labklājību, veiksmi, laimi un, protams, veselību. Runājot globāli, novēlu mieru mums visiem, jo ​​no tā ir atkarīga gan mūsu pašu, gan mūsu bērnu un mazbērnu dzīve.

Laimīgu Jauno gadu!

Daugavpils pilsētas domes deputāts Igors Aleksejevs