„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.6 °C
apmācies

DRS atsāk akūto bērnu uzņemšanu visās vecuma kategorijās

Publicitātes foto

Daugavpils reģionālā slimnīca (DRS) atsākusi akūto bērnu uzņemšanu visās vecuma kategorijās, „Latgales Laiku” informēja ārstniecības iestādes administrācijā.

Aptuveni pirms nedēļas DRS izplatīja paziņojumu par to, ka slimnīcas Uzņemšanas nodaļā pacientiem netiks nodrošināta pediatrijas profila medicīniskā palīdzība, jo bija saslimuši seši no septiņiem pediatriem. Sakarā ar izveidojušos situāciju pediatrijas profila pacienti bija aicināti vērsties pēc medicīniskās palīdzības pie ģimenes ārsta, tuvējās daudzprofilu slimnīcās vai arī zvanīt uz konsultatīvo tālruni. Par radušos situāciju tika informēts Nacionālais veselības dienests, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, kā arī tuvējo ārstniecības iestāžu -- Krāslavas, Preiļu un Rēzeknes slimnīcas vadība.

Patlaban situācija ir uzlabojusies, vairāki pediatri ir izveseļojušies, līdz ar to slimnīca ir spējusi atjaunot akūto bērnu uzņemšanu visās vecuma kategorijās.

Šāda situācija, kad no aprites izkrīt vairāki pediatri, pēdējos gados DRS radās pirmo reizi. Sākumā no aprites uz ilgstošu laiku izkrita divi speciālisti. Pēc tam viens pēc otra sāka saslimt arī pārējie pediatri. Lai situāciju uzlabotu, talkā tika aicināti rezidenti, bet arī viņi sāka slimot.

Kā „Latgales Laikam” iepriekš stāstīja ārstniecības iestādes vadītājs Grigorijs Semjonovs, viens no iemesliem šādam saslimstības kāpumam ir gripas atgriešanās pēc Covid-19 izplatības, kas ir kļuvusi daudz niknāka. Savukārt bērni ir vieni no tiem, kas šo infekciju vislabāk izplata sabiedrībā, paši īpaši smagi neslimojot.

Kamēr DRS bija problēmas ar pediatrijas profila medicīniskās palīdzības sniegšanu, Daugavpils bērnu veselības centrs (Bērnu poliklīnika) nodrošināja dežūrārsta pediatra konsultācijas. Patlaban Daugavpils bērnu veselības centrs strādā ierastajā režīmā, speciālisti nodrošina ambulatoro palīdzību, tajā skaitā veselības aprūpes pakalpojumus akūtajiem pacientiem. Ir pieejami arī visi diagnostiskie izmeklējumi, kas palīdz nodrošināt savlaicīgu slimības diagnostiku bērniem.

Ņemot vērā radošos situāciju, mediķi aicina bērnu vecākus būt saprotošiem un nevērsties uzreiz slimnīcā. Ja, pēc vecāku viedokļa, rodas neskaidra situācija ar bērnu veselību, jāvēršas pie kāda no speciālistiem: zvanot savam ģimenes ārstam; zvanot uz ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001; zvanot uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas telefonu, kur nodrošināta attālināta pediatra konsultācijas, tālr. 80708866, 26112887.

Ja speciālists secinās, ka bērna veselības stāvoklis ir kritisks, vecākiem jāvēršas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, kas nodrošina bērnu stacionēšanu.