„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.9 °C
apmācies

Spīdveja sezona sāksies aprīlī

Polijas Motofederācijas vadība publiskojusi 2023. gada sacensību sezonas kalendāru Otrās spīdveja līgas klubiem. Saskaņā ar šo informāciju, Daugavpils spīdveja klubs "Lokomotīve" sezonu sāks 8. vai 9. aprīlī ar izbraukuma sacensībām Ravičā, kur tiksies ar vietējo komandu.

Atgādinām, ka vairāki klubi vēl nav saņēmuši dalības licenci, taču tiek strādāts, lai atrisinātu šo problēmu un nepieciešamais dokuments tiktu saņemts līdz sezonas sākumam. Tādējādi kalendārs sastādīts, ņemot vērā pašreizējo situāciju.

Paredzēts, ka Polijas Otrajā līgā jaunajā sezonā piedalīsies tikai septiņas komandas. Tādējādi katru reizi kāda no komandām izlaidīs kārtu. Daugavpils klubs „Lokomotīve” izlaidīs 15. vai 16. aprīļa sacīkstes, tajās startēs pārējās sešas komandas. Toties 22. vai 23. aprīlī Daugavpils līdzjutēji tiks aicināti uz stadionu „Lokomotīve”, kur tiks atklāta jaunā spīdveja sezona, ko ar nepacietību gaida daudzi šī ekstrēmā sporta veida cienītāji. Šajās sacensībās Daugavpils komanda tiksies ar Gņeznas klubu.

Kopumā būs 14 kārtas. Regulārā sezona noslēgsies 27. augustā. Šajā dienā komandai „Lokomotīve” būs jāaizvada mājas sacīkstes ar Ravičas klubu. Turpinājumā no septiņām komandām cīņu par čempiones titulu turpinās tikai četras, kuras būs ieguvušas visvairāk punktu. Šīgada sezonas uzvarētāji tiks noskaidroti 7. oktobrī, ja vien, protams, neiejauksies laika vai citi apstākļi.

Pašlaik klubs jau tirgo abonementus, kuri maksā no 35 līdz 180 eiro sezonā. Ar tiem varēs apmeklēt sešas līgas sacīkstes, Latvijas čempionātu un Eiropas čempionāta kvalifikācijas posmu. Krīzes dēļ jaunajā sezonā pieaugs cenas vienreizējam sacensību apmeklējumam, tostarp Polijas Otrajā līgā. Biļešu cenas būs no 3 līdz 25 eiro.

Daugavpils kluba vadība jau ir publiskojusi sastāvu jaunajai sezonai. Klubu „Lokomotīve” pārstāvēs Ķasts Puodžuks, Jevgeņijs Kostigovs, Daniils Kolodinskis, Kevins Jūls Pedersens, Gustavs Grāns, Niks Moriss, Stīvens Vorals, Sems Jensens, Džastins Sedžmens, Ernests Matjušonoks, Ričards Ansviesulis, Artjoms Juhno, Ņikita Kauliņš un Māris Streļcovs.

Izņemot Polijas līgu, jaunajā sezonā norisināsies arī citas starptautiskas sacensības. Tiesa, ne visas būs Daugavpilī. Jāpiebilst, ka ir arī citas labas ziņas Latvijas spīdveja faniem. „Speedway Grand Prix” oficiālā mājaslapa vēsta, ka 2023. gadā Latvijā atkal notiks vienu no pasaules sērijas posmiem -- šīs sacīkstes notiks 12. augustā Rīgā. Kopumā jaunajā gadā paredzēti desmit posmi. Cīņa par pasaules čempiona titulu individuālajās sacensībās sāksies 29. aprīlī Donji Kraljevecā (Horvātija), bet noslēgsies 30. septembrī ar posmu Toruņā.

Savukārt Daugavpilī 6. maijā norisināsies Eiropas individuālā čempionāta kvalifikācijas ceturtās sacensības. Tā būs reāla iespēja Latvijas spīdvejistiem iekļūt Eiropas čempionāta izaicinājuma sērijas sacīkstēs un tur, iespējams, pacīnīties par vietu finālā.