„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+12.8 °C
daļēji mākoņains

Daugavpils cietoksnī uzņēma filmu!

8. un 9. janvārī Daugavpils cietoksnī strādāja režisora ​​Dāvja Sīmaņa komanda -- šeit tika filmēta vēsturiska drāma "Marijas klusēšana" par aktrises Marijas Leiko un Maskavas latviešu teātra "Skatuve" traģisko likteni. Filmēšanai tika izvēlētas vairākas vietas, tostarp pamestais cietokšņa kara hospitālis, kā arī retro tehnika.

Stāsts par Mariju Leiko, kas ir jaunās latviešu filmas scenārija pamatā, ir savā ziņā unikāls -- rīdziniece, mēmā vācu kino zvaigzne, izcilā mākslinieka Jāņa Rozentāla mūza, dedzīga nacionālsociālistiskās varas pretiniece, nopietnu sieviešu lomu atveidotāja izrādēs „Hamlets”, „Fausts”, “Dons Karloss”, tika nošauta 1938. gada februārī kopā ar visu Maskavas latviešu teātra trupu. No absurdām apsūdzībām, kā, piemēram, “ārzemju imperiālisma aģente” un “Latvijas kontrrevolucionārās nacionālistiskās fašistiskās organizācijas līdzdalībniece” līdz nāvessodam Butovas poligonā (Maskava) pagāja vien pusotrs mēnesis. Tik šausmīgs un tajā pašā laikā notikumiem bagāts stāsts tiks piedāvāts skatītāju uzmanībai tuvākajā nākotnē.

Jaunās filmas masu skatos piedalījās daudzi Daugavpils iedzīvotāji. Marijas Leiko lomu filmā "Marijas klusēšana" atveido aktrise Inese Kučinska.