„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
-0.7 °C
daži mākoņi

Atbilstošākā šampūna piemeklēšana vīrietim

Apmaksāta informācija

Tādi matu kopšanas līdzekļi kā šampūni, balzāmi un matu kondicionieri ir neatņemama mūsu skaistumkopšanas rutīnas sastāvdaļa neatkarīgi no dzimuma. Lai arī varētu šķist, ka šampūni, kas paredzēti vīriešiem nav tik daudzveidīgi kā šampūni sievietēm, tomēr labākajos skaistumkopšanas preču veikalos un īpaši Klipshop veikalā atrodamais produktu klāsts ir gana plašs.

Izvēloties atbilstošāko šampūnu vīriešiem pēc matu tipa, ir iespējams nodrošināt veselīgi skaistu matu izskatu un rūpēties par tiem.

Plāniem matiem

Matiem, kuriem trūkst apjoma, vislabāk palīdzēs šampūni, kuru sastāvā ir tādas matu struktūru spēcinošas sastāvdaļas kā aminoskābes, keratīns un vitamīni.

Retinātiem matiem

Matiem, kuriem ir tendence uz pastiprinātu izkrišanu jeb retināšanos, šampūni ar apjoma biezinošu efektu ļaus vizuāli koriģēt nevēlamās retināšanās pazīmes.

Biezinošie šampūni bieži satur glicerīnu, kas palīdz matiem aizturēt ūdeni. Šampūna iedarbības dēļ mata struktūra palielinās, atveroties mata ārējā slāņa veidojošajām šūnām jeb kutikulām. Atvērtā veidā kutikulu slānis vairs neaizsargā mata iekšējo struktūru no bojājumiem un iekšējā mitruma zaudēšanas, tādēļ vienlaicīgi ar biezinoša šampūna lietošanu ieteicams ir izmantot labu kondicionieri vai balzāmu vīrietim.

Sausiem un bojātiem matiem

Bojātiem matiem, kas ir pakļauti lūšanai, īpaši kaitīgi ir sulfāti. Tādēļ labāki ir tādi šampūni vīriešiem, kuriem ir maigākas virsmaktīvās vielas. Šampūni bez sulfātiem putos mazāk, taču būs tikpat efektīvi mazgāšanas līdzekļi un neturpinās bojāt matu struktūru.

Sausiem matiem ir pieejami arī mitrinoši šampūni, tomēr šādus šampūnus vēlams izmantot tikai ļoti sausas galvas ādas un matu gadījumā, jo mitrinošās sastāvdaļas normālus vai mēreni sausus matus padarīs smagus un nespodrus.

Taisniem un spurainiem matiem

Matu struktūru izlīdzinoši šampūni ļaus uzturēt vienmērīgu matu izskatu, jo tie pēc matu mazgāšanas atstāj plānu aizsargslāni, neļaujot šķipsnām absorbēt mitrumu no gaisa.

Krāsotiem matiem

Šampūnos, kuri nodrošina krāsotu matu kopšanu, atrodas mitrinošas un atjaunojošas aktīvās sastāvdaļas, kas palīdz novērst arī matu krāsas izbalēšanu. Savukārt, daži matu kopšanas līdzekļi satur pat matu krāsu pastiprinošas vai tonējošas sastāvdaļas, ļaujot ērti un viegli atjaunot matu krāsu mājas apstākļos.

Pat regulāri skujot galvu, nedrīkst aizmirst par atbilstošu galvas ādas mazgāšanu ar šampūnu, uzturot nemainīgu galvas ādas mitruma līmeni. Tas ļaus novērst ādas kairinājuma riskus.

Interneta veikalā Klipshop šampūni vīriešiem tiek iedalīti trīs kategorijās – pret plikpaurību, matu augšanai vai pret blaugznām, kā arī papildus var atlasīt šampūnus pēc matu tipiem, piemēram, bojātiem vai sausiem matiem, sirmiem, taukainiem un daudziem citiem. Visus nepieciešamos matu kopšanas līdzekļus jebkuram matu tipam varat atrast Klipshop