„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.2 °C
apmācies

Linas Kuzņecovas debijas koncerts priecēja klausītājus

Irēna Jegorova

Krievu kultūras centrā notika Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas 3. kursa studentes Linas Kuzņecovas debijas koncerts "Mana dvēsele dzied!". Šis pasākums izraisīja Daugavpils iedzīvotāju un viesu interesi, tāpēc zālē tik tikko pietika vietas visiem skatītājiem.

Klausītāji sajūsmināti aplaudēja talantīgajai jaunajai dziedātājai Linai Kuzņecovai (koloratūrsoprāns) un koncertmeistarēm Mariamai Istratijai-Šaboldinai un Annijai Brenčei, bet pēc koncerta jauno dziedātāju apdāvināja ar ziediem.

Jaunās un talantīgās dziedātājas koncertprogrammā skanēja Rimska-Korsakova, Šopēna, Mocarta, Čaikovska, Gļinkas un citu 19. un 20. gadsimta pasaulslavenu komponistu skaņdarbi, kā arī komponistu A. Pahmutovas, J. Frenkeļa, J. Čičkova un E. Jurjeva pagājušajā gadsimtā tapušās dziesmas.

Laikraksta "Latgales Laiks" lasītājiem Lina pastāstīja, ka studē akadēmijā vokālā pedagoga specialitātē. Viss sākās bijušajā Daugavpils 13. vidusskolā, tad sekoja mācības Staņislava Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas Vokālajā nodaļā. Linas talantu ievēroja vijoļspēles pedagoģe mūzikas pulciņā Viktorija Grīnberte. Tieši viņa uzveda meiteni uz skatuves, mudināja piedalīties dažādos konkursos. Turklāt Lina ir ļoti pateicīga mūzikas skolas pasniedzējai Viktorijai Cīrulei, kura palīdzēja augt un iegūt pārliecību uz skatuves. “Tagad mācos pie Kristīnas Gailītes, viņa ir brīnišķīga pedagoģe un es redzu savu progresu. Es plānoju pasniegt vokālās stundas un pilnveidoties, iespējams, studēt maģistrantūrā. Es vienmēr un visur gribu dziedāt -- un tas ir vissvarīgākais,” Lina dalījās savos plānos.

Novēlam talantīgajai vokālistei viņas vēlmju piepildījumu, kā arī gaidām jaunus daugavpilietes Linas Kuzņecovas koncertus.